Pet glumaca koji žale zbog toga što su glumili u Ratovima zvijezda

Screenshot: YouTube

RATOVI ZVIJEZDA jedna su od najpoznatijih i najvećih holivudskih franšiza u svijetu. Originalni filmovi iznimno su voljeni i postali su pravi kultni klasici.

Iako prednastavci u početku nisu bili dobro prihvaćeni te su ih mnogi ismijavali, kako je vrijeme odmicalo, tako je rasla ljubav prema njima. Ona je dosegla svoj vrhunac nakon filmova moderne trilogije, za koje mnogi fanovi vjeruju da su unakazili značaj Ratova zvijezda.

Tijekom dugih 46 godina, kroz Ratove zvijezda prošlo je mnogo poznatih glumaca. Samuel L. Jackson, Liam Neeson, Harrison Ford i Natalie Portman samo su neka od imena u čijim su likovima gledatelji mogli uživati. No nisu svi bili zadovoljni ulogama koje su igrali. Evo nekih glumaca koji su prezirali likove koje su glumili.

Harrison Ford

Harrison Ford je u Ratovima zvijezda utjelovio poznatog odmetnika i lopova Hana Soloa. Iako je Ford dao sve od sebe, htio je da njegov lik umre u filmu Povratak Jedija, smatrajući kako je ispunio svoj cilj. To se nije dogodilo i Solo je poživio. 

Ford je nebrojeno puta tijekom godina uz puno negodovanja govorio o svom liku, jasno dajući do znanja kako mu Ratovi zvijezda nisu toliko bitni kao Indiana Jones ili Blade Runner. Želja mu se na kraju i ispunila te je Han umro u filmu Sila se budi.

Terence Stamp

Terence Stamp glumio je vrhovnog kancelara Finisa Valoruma u prvom prednastavku Ratova zvijezda, naslova Fantomska prijetnja. Bio je uzbuđen što će glumiti s Natalie Portman i jedva je čekao scene s njom. Međutim, redatelj George Lucas promijenio je plan i dao Portman slobodan dan te je Stamp glumio s nekim drugim. 

Glumac je izjavio kako mu je bilo dosadno na setu i da je to bio pravi gubitak vremena za njega, tvrdeći kako se Lucas više posvećivao detaljima priče i računalnim efektima nego glumcima i njihovim likovima.

David Prowse

David Prowse je glumio Dartha Vadera, odnosno nosio njegovim kostim u originalnoj trilogiji. On je trebao biti čovjek ispod maske, jednom kad mu ju Luke Skywalker (Mark Hamill) skine, no to se nije dogodilo. Prowse se posvađao s Lucasom, nakon što je ovaj izjavio da je glumac pokvario trenutak iznenađenja u kojem se otkrije da je Vader Lukeov otac.

Iako je on negirao takve stvari, redatelj je odabrao Sebastiana Shawa za prikaz Anakina Skywalkera. Ovo nije bio jedini stresni trenutak za Prowsea. Prema njegovim riječima, brak mu je u više navrata ispaštao zbog posla na setu Ratova zvijezda.

Jake Lloyd

Jake Lloyd glumio je malog Anakina Skywalkera u Fantomskoj prijetnji. Iako mu je uloga mogla donijeti slavu, dogodilo se suprotno. Lloyd je zbog toga često bio zlostavljan u školi. Prema njegovim riječima, u jednom trenutku imao je i do 60 intervjua dnevno te mu se život pretvorio u pakao. Teško se nosio s tim i nakon Fantomske prijetnje više nije mogao pronaći posao koji bi mu olakšao život.

2015. završio je u zatvoru zbog brze vožnje i opiranja uhićenju. Tamo je proveo godinu dana, nakon čega je prebačen u psihijatrijsku bolnicu te je njegova majka potvrdila kako Lloyd pati od šizofrenije.

Ahmed Best

Ahmed Best utjelovio je Jar Jar Binksa u trilogiji prednastavaka. Iako je Best odradio odličan posao, točno onako kako je George Lucas zamišljao, Binks je postao jedan od najomraženijih likova u svijetu Ratova zvijezda.

Glumac se suočio s mnogim kritikama na svoj račun zbog tog lika te je priznao kako je bio na rubu samoubojstva. Međutim, Best se vratio u svijet Ratova zvijezda, ovog puta kao Kelleran Beq u trećoj sezoni Mandaloriana, što mu je pomoglo da ga mnogi počnu gledati na pozitivan način.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.