Popularni televizijski likovi koji su trebali umrijeti na početku svojih serija

Screenshot: YouTube/Netflix/AMC

SCENARISTI i producenti često imaju jasnu viziju kada je u pitanju razvoj radnje i likova televizijske serije. Međutim, industrija zabave može biti nepredvidiva, zbog čega se nerijetko događa da likovi čije je putovanje trebalo završiti već u prvoj sezoni, na kraju postaju neizostavan dio serije.

Njihov opstanak može ovisiti o popularnosti među gledateljima, kreativnim preokretima u scenariju ili jednostavno izvanrednim glumačkim vještinama i šarmu osobe koja ih je utjelovila. U nastavku donosimo popis nekih od najpopularnijih televizijskih likova koji su trebali umrijeti prilično rano, prije nego što su se producenti predomislili.

Jesse Pinkman - Na putu prema dolje (Breaking Bad)

Iako mu nije trebalo dugo da postane jedan od favorita obožavatelja, Jesse Pinkman, koji je seriju započeo kao sitni diler, trebao je umrijeti na kraju prve sezone. Njegova smrt trebala je biti jedna od stvari koje će progoniti Waltera u kasnijim sezonama.

No, kako navodi MovieWeb, Aaron Paul je toliko impresionirao producente i redatelje da su već na drugoj epizodi odlučili da će ostati stalni član glumačke postave.

Spike - Buffy, ubojica vampira (Buffy the Vampire Slayer)

Vampir Spike, kojeg je utjelovio James Marsters, prvi se put pojavljuje u drugoj sezoni serije Buffy, ubojica vampira. Marsters je u intervjuu za ComicBook otkrio da se Spike trebao pojaviti u pet epizoda serije, prije nego što ga ubije Angel (David Boreanaz).

No, Spike je bio toliko popularan među obožavateljima da ga je kreator serije Joss Whedon odlučio ostaviti. Kasnije se pojavio i u spin-offu Angel.    

Shakima Greggs - Žica (The Wire)

Shakima "Kima" Greggs, koju u seriji Žica glumi Sonja Sohn, je detektivka za droge koja se smatra jednom od najboljih u svom poslu. U prvoj sezoni serije, Shakima je upucana, ali uspijeva preživjeti i kasnije je prebačena na odjel za ubojstva.

Prema MovieWebu, popularna detektivka trebala je umrijeti kada je upucana, ali to se nije svidjelo HBO-ovoj producentici Carolyn Strauss, koja se borila za to da Shakima preživi i ostane u seriji.

Morph - X-Men: The Animated Series

Mutant Morph iz animirane serije X-Men: The Animated Series prvotno je trebao umrijeti kada je tijekom napada zlikovaca Sentinela gurnuo Wolverina kako bi ga spasio. No, njegov lik bio je toliko popularan da su ga producenti odlučili vratiti.

U drugoj sezoni je otkriveno da Morph nije umro tijekom napada, već ga je spasio Mr. Sinister. Popularnog mutanta možemo vidjeti i u seriji X-Men ‘97 koja je dostupna na streaming servisu Disney+.

Castiel - Supernatural

Castiel, kojeg glumi Misha Collins, je anđeo koji povremeno pomaže braći Winchester u seriji Supernatural. Prvi put se pojavio u četvrtoj sezoni i plan je bio da umre nakon nekoliko epizoda, ali spasila ga je popularnost među obožavateljima. Njegov lik je tijekom serije umro nekoliko puta, ali svaki put je uskrsnuo.

Jack Shephard - Lost

Premda nam je ostao poznat kao protagonist serije, Jack Shephard, kojeg glumi Matthew Fox, trebao je umrijeti u prvoj sezoni popularne serije Lost. Naime, Jacka je prvotno trebao glumiti Michael Keaton, koji bi bio predstavljen kao lažni protagonist, a nakon njegove smrti, prava protagonistica serije bila bi Kate.

No, producenti su mislili da im gledatelji neće vjerovati ako se odluče na takav preokret, zbog čega su odlučili da će Jack preživjeti. U tome im je pomogla i odluka casting direktora koji su za ulogu Jacka odabrali Foxa.

Lafayette Reynolds - Okus krvi (True Blood)

Lafayette Reynolds je medij, kuhar i diler kojeg je u Okusu krvi utjelovio Nelsan Ellis. Okus krvi temelji se na istoimenom književnom serijalu, u kojem Lafayette umire za vrijeme događaja iz druge knjige.

No, budući da je lik bio popularan među obožavateljima, tvorac serije Alan Ball odlučio ga je poštedjeti tragične sudbine. Lafayette je jedan od rijetkih likova koji su se pojavili u svim epizodama serije.

Camille "Cam" Saroyan - Kosti (Bones)

Dr. Camille "Cam" Saroyan, koju glumi Tamara Taylor, je šefica Odjela za forenziku instituta Jeffersonian i voditeljica tima kojeg pratimo u kriminalističkoj seriji Kosti.

Cam je trebala biti suparnica protagonistici Temperance Brennan (Emily Deschanel) i umrijeti nakon šest epizoda, no Taylor se toliko svidjela glumačkoj postavi i ostatku ekipe da su je producenti odlučili zadržati u seriji. 

Steve Harrington - Stranger Things

Steve Harrington je favorit mnogim obožavateljima Netflixove serije Stranger Things, ali jedina stvar koja ga je spasila od sigurne smrti u prvoj sezoni jest šarm glumca Joea Keeryja.

Steve je trebao biti ednodimenzionalni srednjoškolski nasilnik koji bi umro na samom početku. No, nakon što je Joe Keery dobio ulogu, producentima je glumac bio toliko simpatičan da su odlučili promijeniti cijelu priču o Steveu Harringtonu.

Eleven - Stranger Things

Eleven, koju glumi mlada zvijezda Millie Bobby Brown, godinama je protagonistica serije Stranger Things, no prvotni plan bio je da se žrtvuje i umre na kraju prve sezone.

Naime, prije nego što su braća Duffer, kreatori serije, pronašli produkcijsku kuću koja će financirati njihov projekt, serija Stranger Things trebala je imati samo jednu sezonu u kojoj bi se Eleven žrtvovala da spasi svijet. No, studiji i streaming servisi nisu bili zainteresirani za tako kratku seriju, zbog čega su braća Duffer morala proširiti priču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.