Potvrđeno je: Robert Downey Jr. vraća se u MCU, ali igra novu ulogu

Foto: EPA

NOVOPEČENI oskarovac i jedan od najuspješnijih glumaca današnjice Robert Downey Jr. vraća se filmskoj franšizi koja mu je donijela svjetsku slavu.

Popularni glumac utjelovit će legendarnog Marvelovog negativca Victora von Dooma, poznatijeg kao Doctor Doom, koji će se pojaviti u novom filmu serijala Avengers, nazvanom Avengers: Doomsday.

Avengers: Doomsday režiraju braća Joe i Anthony Russo, kojima ovaj film također označava povratak Marvelovom filmskom svemiru (MCU). Braća Russo radit će i na filmu Avengers: Secret Wars. Avengers: Doomsday trebao bi imati premijeru u svibnju 2026. godine, a Secret Wars u svibnju 2027.

"Nova maska, isti zadatak. Što sam vam rekao? Volim glumiti kompleksne likove", izjavio je Downey Jr. na pozornici popularne konvencije San Diego Comic Con, nakon što su braća Russo najavila njegov povratak.

Obožavatelje je oduševila vijest

Vijest o Downeyjevom povratku istovremeno je i oduševila i šokirala obožavatelje koji su mislili da će se vratiti ulozi Iron Mana. Downey Jr. glumio je popularnog superheroja u deset Marvelovih filmova, a posljednji film u kojem se pojavio bio je Avengers: Endgame, u kojem se Iron Man žrtvuje kako bi spasio svijet od negativca Thanosa.

"Ovo je najveći povratak u povijesti suvremenog filma?!" napisao je jedan korisnik Instagrama.

"Wow, nisam očekivao da ću danas čuti ovu vijest", dodao je drugi.

"Odlično, nedostajao mi je", dodao je treći.

Unatoč pozitivnim reakcijama, dio Marvelovih obožavatelja skeptičan je oko Downeyjevog povratka i tvrdi da je Marvelu došao kraj.

"Marvel toliko propada da moraju vratiti RDJ-a", napisao je jedan razočarani fan, dok je drugi dodao: "Zar je Hollywoodu ponestalo glumaca?"

"Ovo nema nikakvog smisla", dodao je treći.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.