Powell i Brolin dobili glavne uloge u adaptaciji distopijskog romana Stephena Kinga

Foto: EPA

GLUMCI Glenn Powell i Josh Brolin dobili su glavne uloge u novoj verziji filma Trkač (The Running Man). Film će režirati Edgar Wright za Paramount Pictures, a premijera bi trebala biti u studenom 2025. godine. 

Trkač se temelji na distopijskom triler romanu, koji je autor prvi put objavio 1982. godine pod pseudonimom Richard Bachman. Radnja je smještena u distopijsku budućnost, u kojoj lažno osuđeni policajac Ben Richards dobiva šansu za slobodu kad mora prisilno sudjelovati u televizijskoj emisiji. U toj se emisiji osuđenici i trkači moraju boriti s ubojicama za svoju slobodu.

Glenn Powell glumit će Bena Richardsa, a konkretan lik kojeg bi Brolin trebao utjeloviti zasad nije poznat, izvještava Deadline. Međutim, dodaju da će poznati glumac igrati glavnog antagonista odgovornog za nasilnu reality emisiju. 

Uz njih, poznato je da će u filmu glumiti i Karl Glusman, Katy O'Brian i Daniel Ezra. Scenarij će pisati Wright uz Michaela Bacalla, a producirat će ga sa svojim dugogodišnjim suradnikom Nirom Parkom i Simonom Kinbergom. George Linder bit će izvršni producent.

Već postoji verzija filma s Arnoldom Schwarzeneggerom iz osamdesetih

Radnja iz ovog romana već je snimljena 1987. godine u istoimenom filmu, u kojem je glavnu ulogu imao Arnold Schwarzenegger. Kingov roman smješten je u distopijsku Ameriku 2025. godine, u kojoj je Schwarzenegger kao Ben Richards sudjelovao u nasilnom realityju kako bi osvojio dovoljno novca da spasi svoju teško bolesnu kćer.

Film je ostvario prosječno dobre rezultate kod kritičara i publike. Na Rotten Tomatoesu na temelju recenzija kritičara ima ocjenu 67 posto, dok od publike ima 61 posto. Na IMDb-ju ima ocjenu 6.6 od 10.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.