Priča o Lawrenceu od Arabije dobiva televizijsku adaptaciju

Screenshot: YouTube/Columbia Pictures

ROLAND Emmerich, njemački redatelj koji se proslavio serijalom Dan nezavisnosti, radi na biografskoj seriji o Lawrenceu od Arabije, piše Screen Rant.

Thomas Edward Lawrence, poznatiji kao Lawrence od Arabije, bio je britanski časnik, pustolov, arheolog i pisac koji je tijekom arheoloških istraživanja na Bliskom istoku ostao očaran arapskom kulturom i jezicima.

Nakon što je izbio Prvi svjetski rat, Lawrence je igrao važnu ulogu u Arapskom ustanku protiv Osmanskog Carstva. Svoje avanture opisao je u knjizi Sedam stupova mudrosti.

Lawrenceovi ratni pothvati bili su inspiracija za film Lawrence od Arabije iz 1962. godine, koji se danas smatra jednim od najvećih kinematografskih ostvarenja. Film je režirao David Lean, a Lawrencea je utjelovio Peter O’Toole.

Emmerichova nadolazeća serija zvat će se Lawrence u Arabiji (Lawrence in Arabia) i proširit će priču iz originalnog filma te dodati nove likove.

Serija bi trebala imati tri sezone, a scenarij za prvu napisat će Anthony McCarten, koji je napisao biografske filmove Bohemian Rhapsody i Darkest Hour. Još uvijek nije poznato gdje će se serija prikazivati ni kada kreće produkcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.