Prije 18 godina izašao je film koji je obilježio 2000-e, evo gdje su danas glumci

Screenshot: YouTube/20th Century Fox

PRIJE točno osamnaest godina u svjetska kina stigla je komedija Vrag nosi Pradu (Devil Wears Prada) koja je ostavila ogroman utjecaj na popularnu kulturu. Ovaj kultni klasik redatelja Davida Frankela osvojio je srca gledatelja diljem svijeta čim je stigao na velika platna, a nove obožavatelje uspio je pronaći čak i među mlađim generacijama, koje su film prvi put pogledale godinama kasnije.

Vrag nosi Pradu je adaptacija istoimenog romana autorice Lauren Weisberger, koja je bila osobna asistentica Anni Wintour, glavnoj urednici časopisa Vogue.

Priča prati Andreu Sachs (Anne Hathaway), mladu i ambicioznu novinarku koja nedugo nakon završetka studija uspijeva dobiti posao osobne asistentice zastrašujuće Mirande Priestly (Meryl Streep), glavne urednice prestižnog modnog časopisa Runway. Andy nije zainteresirana za svijet mode, ali brzo shvaća da će morati promijeniti svoj stav ako želi ispuniti sve obaveze i impresionirati svoju nemilosrdnu šeficu.

via GIPHY

Jedan od najjačih aduta filma je briljantna izvedba Meryl Streep, čija je interpretacija Mirande Priestley postala legendarna. Renomirana glumica savršeno je utjelovila hladnu, zahtjevnu i na trenutke duhovitu urednicu, koja traži savršenstvo čak i pod cijenu vlastitog obiteljskog života.

Streep je za svoju izvedbu bila nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice, no prestižnu nagradu te godine osvojila je Helen Mirren, koja je utjelovila kraljicu Elizabetu II. u filmu Kraljica (The Queen).

Anne Hathaway također je dobila pohvale za svoj simpatični prikaz Andy Sachs, mlade žene koja mora pronaći ravnotežu između snova i stvarnosti.

via GIPHY

Gdje je danas glumačka postava?

U nastavku otkrivamo gdje se danas nalaze glumci koji su utjelovili neke od najvažnijih likova u komediji Vrag nosi Pradu.

Meryl Streep

Meryl Streep u Vrag nosi Pradu i Only Murders in the Building Screenshot: YouTube/20th Century Fox/Hulu

Streep, koja je za vrijeme snimanja Vrag nosi Pradu iza sebe već imala dva Oscara, 2012. godine osvojila je svoj posljednji Oscar za ulogu u filmu Željezna dama (The Iron Lady). Posljednji film u kojem smo je imali priliku vidjeti bila je crna komedija Don’t Look Up. Trenutno glumi uz Stevea Martina, Martina Shorta i Selenu Gomez u popularnoj seriji Only Murders in the Building.

Anne Hathaway

Anne Hathaway u Vrag nosi Pradu i The Idea of You Screenshot: YouTube/20th Century Fox/Prime Video

Nakon uloge u Vrag nosi Pradu Anne Hathaway pojavila se u nizu uspješnih romantičnih komedija, a u 2010-ima svoju karijeru dovela je na novu razinu zahvaljujući Oscaru koji je osvojila zbog odlične izvedbe u mjuziklu Jadnici (Les Misérables). Ove godine igrala je glavne uloge u trileru Majčinski instinkt (Mothers’ Instinct) i popularnoj romantičnoj komediji The Idea of You.

Emily Blunt

Emily Blunt u Vrag nosi Pradu i Oppenheimeru Screenshot: YouTube/20th Century Fox/Universal Pictures

Emily Blunt je u Vrag nosi Pradu utjelovila Mirandinu drugu asistenticu Emily Charlton, Andreinu glavnu suparnicu. Ta uloga pomogla joj je da se probije u Hollywoodu, a neki od najpoznatijih filmova u karijeri bili su joj Mlada Viktorija (The Young Victoria), Na rubu budućnosti (Edge of Tomorrow), Sicario i Mjesto tišine (A Quiet Place).

Prošle godine oduševila je kritičare i gledatelje svojom izvedbom u biografskom filmu Oppenheimer, a ove godine glumila je u filmovima Kaskader (The Fall Guy) i IF.

Stanley Tucci

Stanley Tucci u Vrag nosi Pradu i Citadelu Screenshot: YouTube/20th Century Fox/Prime Video

Stanley Tucci u filmu je utjelovio modnog direktora Nigela Kiplinga, koji podučava Andy o svijetu mode. Kao i Streep, Tucci je za vrijeme snimanja već bio renomirani glumac. Od tada smo ga mogli vidjeti u filmovima Ljupke kosti (The Lovely Bones), za koji je dobio nominaciju za Oscara, Cura na lošem glasu (Easy A) i Igre gladi, a glumio je i u Marvelovom filmskom svemiru. Prošle godine pojavio se u Amazonovoj seriji Citadel.

Simon Baker

Simon Baker u Vrag nosi Pradu i Boy Swallows Universe Screenshot: YouTube/20th Century Fox/Netflix

Simon Baker utjelovio je atraktivnog pisca Christiana Thompsona kojeg Andy upozna na Tjednu mode u Parizu. Bakera danas najbolje znamo po ulozi policijskog savjetnika Patricka Janea, protagonista serije Mentalist, koja se prikazivala od 2008. do 2015. godine. Popularna serija donijela mu je Emmy za najboljeg glumca.

Ove godine mogli smo ga vidjeti u hvaljenoj Netflixovoj seriji Boy Swallows Universe. Glumac trenutno radi na distopijskom filmu Klara and the Sun, najnovijem filmu Taike Waititija.

Adrian Grenier

Adrian Grenier u Vrag nosi Pradu i Clickbait Screenshot: YouTube/20th Century Fox/Netflix

Adrian Grenier u filmu je glumio Andreinog dečka, kuhara Natea Coopera, koji nije bio zadovoljan transformacijom svoje djevojke. Iako je u filmu imao samo sporednu ulogu, to mu je trenutno jedna od najpoznatijih uloga u karijeri, uz ulogu Vincenta Chasea u HBO-ovoj seriji Svita (Entourage), koja se prikazivala od 2004. do 2011. godine. Grenierove posljednje uloge su film Far More i serija Clickbait, koji su izašli 2021. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.