Prva TV uloga Toma Hardyja bila je u jednoj od mnogima najboljih ratnih serija

Foto: EPA

BRITANSKI glumac Tom Hardy glumio je u mnogim poznatim filmovima i serijama, uključujući Peaky Blinders, Venom, Pobješnjeli Max, Vitez tame: Povratak, Početak i druge projekte. Međutim, prema njegovim riječima, njegova prva velika uloga bila je u hvaljenoj ratnoj miniseriji iz 2001. godine - Združenoj braći (Band of Brothers).

Združenu braću kreirali su Steven Spielberg i Tom Hanks, a temelji se na istoimenoj knjizi povjesničara Stephena E. Ambrosea iz 1992. godine. Serija je imala deset epizoda, a pratila je satniju E, elitnu skupinu američkih padobranaca koji su izveli nevjerojatne podvige u Drugom svjetskom ratu.

Tijekom jednog razgovora za IGN Hardy je otvoreno razgovarao o seriji, za koju smatra da je jedan od najboljih projekata u kojima je glumio. Iako nije imao značajnu ulogu, zahvaljujući njoj shvatio je koliko je profesionalizma i predanosti potrebno kako bi uspio na najvišoj razini, prenosi Far Out Magazine. U seriji je utjelovio vojnika Johna Janoveca.

"Bilo je to pomalo čudno. Združena braća bili su moj prvi posao, tako da sam doslovno bio bačen u vatru. Nisam imao prethodnog iskustva rada pred kamerama, tako da sam se morao nositi i s tim. Također, puno sam i istraživao. Nije da mi je stvarno trebalo. Bio sam u dvije epizode i imao dvanaest rečenica. 

To je bio ukupni zbroj posla koji sam imao. Ali unatoč tome, radio sam jednako naporno pokušavajući prikazati nekoga čiji rođaci još uvijek žive. Naravno, nitko ne želi izaći i reći: 'Ovo je moj veliki trenutak', igrao sam Johna Janoveca, koji je preminuo. Umro je za slobodu. Dakle, da, morao sam tome pristupiti s poštovanjem", rekao je tada Hardy. 

Sve epizode Združene braće možete pogledati na Maxu.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.