Quentin Tarantino o popularnoj HBO-ovoj seriji: "Mislio sam da je jako dosadna"

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/HBO

PRAVI detektiv (True Detective) jedna je od najpopularnijih HBO-ovih serija, a posebne pohvale pokupila je višestruko nagrađivana prva sezona koja je izašla 2014. godine. No, hvaljena serija nije uspjela impresionirati redatelja i scenarista Quentina Tarantina.

Kako navodi Dread Central, redatelj Mrske osmorke kritizirao je HBO-ov kriminalistički hit u jednom intervjuu za časopis Vulture.

"Pokušao sam pogledati prvu epizodu prve sezone i uopće me nije privukla", rekao je tada Tarantino. "Mislio sam da je jako dosadna. A druga sezona izgleda grozno. Čak i u traileru svi ti zgodni glumci pokušavaju ne biti zgodni i hodaju okolo kao da nose težinu svijeta na svojim ramenima. Sve je tako ozbiljno, oni su pravi mučenici i trude se izgledati jadno sa svojim brkovima i ofucanom odjećom."

 

Prva sezona Pravog detektiva odvijala se u Louisiani i pratila je dva policijska detektiva, Rusta i Martyja, koji su 2012. godine pozvani na ispitivanje jer su 1995. godine istraživali ubojstvo žene Dore Lange. Detektivi se nisu vidjeli deset godina, zbog svađe oko Martyjeve žene Maggie. 

Budući da su dokumenti vezani uz ubojstvo Dore Lange uništeni tijekom uragana Rita, detektivi se moraju prisjetiti istraživanja koje su provodili prije 17 godina. Ubrzo shvaćaju da je slučaj Dore Lange povezan s nizom ostalih ubojstava te da je počinitelj vjerojatno još živ.

Prvu sezonu režirao je Cary Joji Fukunaga, a glavne uloge igrali su Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts i Tory Kittles.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.