Quentina Tarantina je razočarala adaptacija kultnog romana Stephena Kinga

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

ROMANI i priče autora Stephena Kinga već desetljećima služe kao inspiracija nekim od najboljih i najuspješnijih filmova svih vremena, od Iskupljenja u Shawshanku do Zelene milje. No, jedna adaptacija je unatoč svom uspjehu posebno razočarala redatelja Quentina Tarantina. 

Redatelj Paklenog šunda je prošle godine objavio knjigu Cinema Speculation, koja se sastoji od njegovih eseja o najznačajnijim američkim filmovima iz 70-ih. Tarantino je u knjizi komentirao i miniseriju Salem’s Lot iz 1979. godine, koju je režirao Tobe Hooper, jedan od tvoraca Teksaškog masakra motornom pilom. 

Salem’s Lot je adaptacija Kingovog istoimenog horor romana, u kojem se književnik Ben Mears nakon dugo vremena vraća u svoj gradić Jerusalem’s Lot, samo da bi nakon niza zastrašujućih događaja doznao da se stanovnici grada pretvaraju u vampire. 

 

Mnogi obožavatelji svrstavaju Salem’s Lot među najbolja djela Tobea Hoopera, no horor miniserija je jako razočarala Tarantina. 

“Kada sam napokon išao pogledati ovaj film, očekivao sam nešto odlično. I stvarno sam se razočarao”, napisao je Tarantino. “Meni je to djelovalo kao rastegnuti televizijski film, snimljen u televizijskom stilu (a ja inače volim televizijske filmove)... Pokušao sam ga ponovno pogledati prije par godina i bio mi je tako dosadan. Ugasio sam ga nakon 25 minuta.”

Iako Tarantino nije bio zadovoljan Salem’s Lotom, Hooperova miniserija je stekla kultni status, a uz to se i dalje smatra najboljom adaptacijom Kingovog romana o vampirima. Miniserija je dobila čak tri nominacije za nagradu Emmy, a kritičari portala Rotten Tomatoes su joj dali ocjenu 89%.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.