Ray Winstone otkrio koji mu je film promijenio karijeru

Foto: EPA

Ray Winstone pokazao je da jedna ključna uloga može biti prekretnica u karijeri, čak i gotovo dva desetljeća nakon njenog početka.

Brzo je stekao prepoznatljivost kada je 1979. godine bio nominiran za najbolju novu zvijezdu na dodjeli nagrada BAFTA za svoj prvi film, That Summer. Nakon toga, nastup u kontroverznoj drami Ološ značajno je povećao njegovu reputaciju.

Treći film u kojem je Winstone glumio bila je kultna drama Quadrophenia, što je označilo početak njegova uspjeha. Nakon tri istaknute i dobro prihvaćene uloge, posao je postao stalan, ali prošlo je puno vremena do uloge koja je promijenila način na koji ga industrija vidi.

Film je savršeno prikazao Winstoneovu karizmu

Do trenutka kada je Winstone igrao Raymonda u filmu Garyja Oldmana Ništa u ustima, već je bio u šest filmova i više od 20 TV emisija, pa nije bio nepoznat. Ipak, svojom izvedbom u tom filmu, koja se smatra najboljim radom njegove karijere, otvorila su mu se vrata koja su prije bila zatvorena.

"Bez ikakve sumnje, uloga u filmu Ništa u ustima označila je prekretnicu u mojoj karijeri. Dobivao sam pozive od ljudi – čak i prije nego što smo završili film – koji su me prije ignorirali ili nisu htjeli surađivati sa mnom. Zanimljivo je kako su se stvari brzo promijenile", rekao je glumac za iNews.

Film savršeno prikazuje Winstoneovu karizmu i snažno prisustvo na ekranu, kao i Oldmanove odlične redateljske vještine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.