Redatelj Argyllea o negativnim kritikama: Što sam učinio da uvrijedim ove ljude?

Screenshot/Foto: Youtube/Profimedia

ENGLESKI redatelj Matthew Vaughn poznat je po radu na filmovima poput Kingsman i Argylle, koje je publika mogla gledati u kinima ranije ove godine. Ovaj špijunski triler s Henryjem Cavillom u glavnoj ulozi izgledao je kao mogući hit, ali na kraju se dogodilo potpuno suprotno.

Kritičari su za film pisali vrlo oštre i negativne recenzije, a prema trenutnim rezultatima na Rotten Tomatoesu ocijenili su ga s 33 posto. Vaughn je u nedavnom intervjuu za Empire komentirao ove loše rezultate i priznao da je bio iznenađen kad ih je vidio. 

"Obavili smo probne projekcije koje su prošle fantastično. Premijera je bila stvarno zabavna i bilo je kao da se vraćamo u dane Snatcha kada je vladalo takvo uzbuđenje. To je zabavan, ugodan film, ili sam barem mislio da je. Nismo napravili Građanina Kanea, ali k vragu, onda su izašle recenzije i bio sam kao: 'Čekaj, što sam učinio da uvrijedim te ljude?' Bili su žestoki. Nikako ne kažem da je film savršen, ali nisam mislio da je uvredljiv. To me iznenadilo", komentirao je redatelj za Empire.

 

Podsjetimo, radnja filma vrti se oko redateljice Elly Conway (Bryce Dallas Howard) koja piše roman o tajnom agentu Argylleu (Henry Cavill), te u jednom trenutku njen život zaista postane ugrožen. Njezini problemi nastaju zato što se priča poklapa s pravim špijunima koji je pokušavaju uloviti.

Osim što nije dobio dobre ocjene kritičara, film nije ni ostvario dobru zaradu. Kako prenosi Deadline, Argylle je dosad zaradio preko 96 milijuna dolara s prijavljenim budžetom od 200 milijuna dolara. Međutim, Vaughn je istaknuo da film ostvaruje dobre rezultate na streamingu.

"Ljudima se to sviđa. Ništa me ne bi više usrećilo od snimanja još jednog filma. Dobivam poruke u kojima piše: 'Wow, te kritike su jako oštre!' Što više ljudi pogleda Argylle, veće su šanse da napravimo još jedan film. Volio bih napraviti još jedan, isplanirali smo ga", rekao je Vaugh, prenosi Deadline. 

Ako dosad niste pogledali Argylle, dostupan je za gledanje na Prime Videu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.