Redatelj Tiger Kinga ima novi dokumentarac, kritičari ga ne prestaju hvaliti

Screenshot: YouTube/HBO

NA HBO ovaj vikend stiže nova dokumentarna serija redatelja Erica Goodea, tvorca popularne doku-serije Tiger King, koja se prikazivala od 2020. do 2021. godine.

Nova dokumentarna serija, nazvana Chimp Crazy, također će se baviti problematikom posjedovanja egzotičnih kućnih ljubimaca, ali ovaj put u fokusu će biti majmuni.

 

Priča prati trgovkinju egzotičnim životinjama Toniju Haddix, koja sa svojom čimpanzom Tonkom živi u američkoj saveznoj državi Missouri. Tonka je također filmska zvijezda i glumila je u raznim filmovima iz 90-ih, od Babe: Pig in the City do George of the Jungle.

Kada su državne institucije i društvo za zaštitu životinja PETA pokušali spasiti Tonku od Haddix i odvesti je u rezervat za majmune, vlasnica je lažirala majmunovu smrt i započela dugu sudsku bitku kako bi ga zadržala. U dokumentarcu ćemo doznati je li uspjela u tome.

Goodova nova serija, uz Haddixinu priču, prikazat će i priče još nekoliko vlasnika primata.

Prve kritike su pozitivne

Kritičari koji su imali priliku pogledati Chimp Crazy prije same premijere ne prestaju hvaliti HBO-ovu doku-seriju. Na stranici Rotten Tomatoes trenutno ima ocjenu 100 posto.

"Ova četverodijelna dokumentarna serija ima sve. Eric Goode, poznat po seriji Tiger King, ponovo istražuje jedinstveno američku i moralno upitnu supkulturu posjedovanja egzotičnih životinja", napisala je Kylie Northover za australske novine The Age.

"O ovoj seriji sam razmišljala danima nakon što sam je pogledala i utjecala je na način na koji razmišljam o svim ljudskim interakcijama sa životinjama, bilo domaćim ili divljim", napisala je Nina Metz za Chicago Tribune.

"Zapanjujući prikaz žudnje, zablude i okrutnosti koju ona rađa, a sve to počinjeno u ime suosjećanja i ljubavi", napisao je Nick Schager, kritičar The Daily Beasta.

Dokumentarna serija Chimp Crazy imat će četiri epizode, a na HBO dolazi 18. kolovoza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.