Ridley Scott odbrusio francuskim kritičarima: Oni ni sebe ne vole

Screenshot: YouTube

Napoleon stiže u hrvatska kina 23. studenoga ove godine. U tijeku je velika promocija filma čija je premijera bila proteklog tjedna u Parizu.

Kritičari su ga već pogledali te su zaključili da to nije Scottov najbolji film, no da ga svejedno vrijedi pogledati. Radnja prati slavnog francuskog cara kako dolazi do pozicije moći i prikazuje njegov odnos s voljenom Josephine. Glavne uloge igraju Joaquin Phoenix i Vanessa Kirby.

 

Francuski su kritičari bili posebno oštri prema Napoleonu kazavši da bi se "film trebao zvati Barbie i Ken u doba Carstva". Neki su čak zaključili da je "film više pristran britanskom nego francuskom narodu". Scott je gostovao na BBC-ju, gdje se osvrnuo na takve komentare.

"Francuzi ni sebe ne vole. Publika u Parizu je ostala oduševljena", rekao je i zatim opleo po onima koji propitkuju točnost povijesnih elemenata u njegovom filmu: "Jesu li bili tamo? Naravno da nisu. Kako oni onda sve znaju?"

Tvorac Aliena i Gladijatora također je otkrio zašto je snimio film o poznatom francuskom caru: "On je fascinantan. Štovan, omražen i voljen. Slavniji je od bilo kojeg političara ili vojskovođe na svijetu. Kako ne biste snimili tako nešto?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.