Ridley Scott otkrio zašto je odabrao Paula Mescala za ulogu u Gladijatoru 2

Screenshot: YouTube/Hulu

IAKO se na velikim platnima i malim ekranima počeo pojavljivati tek 2020. godine, Paulu Mescalu nije trebalo puno da postane jedan od najtraženijih mladih glumaca današnjice, a glavna uloga u ovogodišnjem Gladijatoru 2 redatelja Ridleyja Scotta mogla bi ga pretvoriti u svjetsku zvijezdu.

Uz izvanredne izvedbe u filmovima Aftersun i All of Us Strangers Mescal je uspio privući pažnju publike i kritičara, no ti filmovi nisu razlog zašto je dobio ulogu u nastavku Scottovog hita iz 2000. godine. Slavni redatelj je u nedavnom intervjuu za Vanity Fair otkrio da je svog glavnog glumca pronašao kada je gledao miniseriju Normal People iz 2020. godine.

Normal People je romantična psihološka drama koja se prikazivala na kanalu BBC One, a režirali su je Lenny Abrahamson i Hettie Macdonald. Priču je inspirirao istoimeni roman spisateljice Sally Rooney iz 2018. godine. Glavne uloge u seriji igraju Mescal, Daisy Edgar-Jones i Sarah Greene.

 

Radnja prati vezu između popularnog srednjoškolca Connella Waldrona (Mescal) i njegove bogate kolegice Marianne Sheridan (Edgar-Jones), koja nije omiljena u društvu. Priča prikazuje razvoj njihove veze i prijateljstva od srednje škole do fakultetskih dana.

Scott je odmah ponudio ulogu Mescalu

Kako navodi MovieWeb, Scott je u intervjuu izjavio: "Kada god gledam nešto, obično uspijevam primijetiti zanimljive glumce. To mi je u krvi. I tako, gledajući televizijsku seriju koja zapravo nije moj tip serije prije gotovo četiri godine, pitao sam se: 'Tko je ovaj tip?'"

Redatelj je odmah dogovorio sastanak sa zvijezdom serije jer mu je htio ponudili ulogu u novom Gladijatoru.

"Sastao sam se s njim i rekao mi je: 'Naravno da želim raditi na tome.' To je bilo to. Odmah smo se bacili na posao. To je bilo posebno otkriće. Bio je apsolutno savršen", dodao je redatelj.

Gladijator 2 imat će svjetsku premijeru 15. studenog ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.