Robert Downey Jr. jedan film mrzi iz dna duše

Screenshot: YouTube

ROBERT DOWNEY JR. velikan je holivudske elite. Iako ga mlađe generacije znaju kao Iron Mana u Marvelovom filmskom svijetu, glumac se proslavio u filmovima kao što su Tropska grmljavina, Zlatni dečki, Chaplin i Richard III.

Posljednji film u kojem je glumio bio je Oppenheimer Christophera Nolana. Tamo je utjelovio Lewisa Straussa, čovjeka koji je putem medija klevetao Oppenheimera (Cillian Murphy) te ga zbog fantastične izvedbe mnogi vide kao glavnog kandidata za Oscara u kategoriji Najbolji sporedni glumac.

Ipak, u svom bogatom i šarolikom opusu raznih filmskih projekata, našao se i jedan kojeg RDJ nimalo ne voli. Riječ je o filmu Čuvari zakona iz 1998. godine. On se vodi kao nastavak Bjegunca, odličnog akcijskog trilera nastalog pet godina ranije.

U Čuvarima zakona je Downey glumio FBI-evog agenta Roycea koji pomaže šefu Samuelu Gerardu (Tommy Lee Jones) uloviti Sheridana (Wesley Snipes), čovjeka optuženog za dvostruko ubojstvo. Ujedno, Royce je bio i krtica unutar FBI-a, samim time i glavni negativac.

Glumac imao bolje iskustvo u zatvoru nego na snimanju filma

Kako se kasnije ispostavilo, Downey Jr. nije uopće volio biti na snimanju filma. To je čak usporedio s vremenom provedenim u zatvoru, kazavši da mu je tamo bilo bolje iskustvo nego na snimanju Čuvara zakona.

"Radije bih se probudio u zatvorskoj ćeliji nego se svako jutro budio znajući da moram otići na snimanje Čuvara zakona. To je definitivno najgori akcijski film svih vremena", rekao je karizmatični glumac.

"Imali ste tešku godinu, na rubu samoubojstva i što mislite da je najbolji lijek za to? Nije valjda 12 tjedana trčanja na setu kao Johnny Handgun? Da pričate s duhovnim vodičem, on bi vam rekao kako će vas to ubiti", dodao je.

U drugom intervjuu, glumac je potvrdio svoje mišljenje, no u nešto blažem tonu.

"Ne sjećam se ničeg vezano za Čuvare zakona osim da smo morali trčati i praviti se kao da se možemo nositi s Bjeguncem. Morali smo staviti pancirke na sebe i to je bilo to. Pitam se, gdje je tu priča?" komentirao je RDJ.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.