Robert Downey Jr. kaže da je ovo jedan od najgorih akcijskih filmova svih vremena

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Warner Bros.

OSKAROVAC Robert Downey Jr. danas ima zavidnu karijeru, ali svjestan je svojih promašaja iz prošlosti. Tijekom razgovora s autorom Benom Falkom, koji je napisao njegovu biografiju Robert Downey Jr.: The Fall and Rise of the Comeback Kid, glumac je otkrio zbog koje je uloge požalio iako je na nju pristao kako bi oživio karijeru.

Deset godina prije nego što se pojavio u Iron Manu, Downey Jr. pristao je na sporednu ulogu u akcijskom filmu Čuvari zakona (U.S. Marshals). Riječ je o nastavku kritički hvaljenog filma Bjegunac (The Fugitive) s Harrisonom Fordom u glavnoj ulozi. Za razliku od prethodnika, Čuvare zakona nisu dočekali hvalospjevi kritičara i publike, a na Rotten Tomatoesu ima samo 30 posto.

Glavnu ulogu u filmu igra Tommy Lee Jones, koji je utjelovio saveznog šerifa Sama Gerarda. Sam mora uloviti bjegunca Marka Sheridana (Wesley Snipes), a u tome mu pomaže agent FBI-a John Royce (Downey Jr.).

 

Downey Jr. mrzio ulogu

Downey Jr. krajem 90-ih pokušavao je oživiti svoju karijeru nakon niza problema sa zakonom i bio je siguran da će mu u tome pomoći nastavak hvaljenog filma Bjegunci. Osim toga, ulogu je prihvatio zato što je htio glumiti u filmu koji bi se svidio njegovom sinu.

"Mislio sam da mi nešto nedostaje i da trebam raditi na filmu poput onih koje volim gledati sa sinom", izjavio je glumac, prenosi Collider.

No, do kraja snimanja bio je toliko umoran i razočaran cijelim projektom da je u šali izjavio da bi radije išao u zatvor na testiranje na tuberkulozu nego se još jednom pojavio na setu tog filma. Uloga Johna Roycea brzo mu je dozlogrdila jer je lik bio pokvaren i jednodimenzionalan, a za sam film je rekao da je "vjerojatno najgori akcijski film svih vremena".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.