Robert Pattinson smatra da nije bio dovoljno dobar za jednu ulogu

Foto: EPA

Robert Pattinson u karijeri je prešao put od tinejdžerskog idola, poznatog po ulozi vampira Edwarda Cullena u filmskoj seriji Sumrak saga, do priznate holivudske zvijezde. Prije Sumrak sage Pattinson je imao ulogu Cedrica Diggoryja u filmu Harry Potter i Plameni pehar. Međutim, njegov lik Cullen proslavio ga je među tinejdžerima širom svijeta.

No nakon Sumrak sage glumac se pokušao odmaknuti od te uloge prihvaćajući mračnije i eksperimentalnije role. U filmu Little Ashes iz 2008. godine, odmah nakon prvog dijela filmske serije, odlučio je utjeloviti vrlo odvažnu scenu, što je izazvalo veliko zanimanje jednog redatelja - Davida Cronenberga.

Cronenberg, poznat po filmovima Videodrom i Muha, zainteresirao se za Pattinsona za svoj film Kozmopolis. Pattinson je priznao kako se bojao da nije dovoljno dobar za tu ulogu, ali ubrzo je dobio podršku od Cronenberga. 

"Kad sam priznao da ne znam o čemu se radi, rekao je: 'Ne znam ni ja'", otkrio je Pattinson o Cronenbergu za The Playlist. Ipak, to nije bilo dovoljno da uvjeri Pattinsona da prihvati ulogu. Nije imao iskustva s ičim sličnim i nije bio siguran da će dobro odglumiti.

"Proveo sam tjedan dana razmišljajući kako se izvući iz te situacije; došao sam do točke kad sam odlučio da ga moram nazvati i reći mu: 'Previše se bojim jer ne mislim da sam dovoljno dobar glumac za tu ulogu.' Nisam želio voditi taj razgovor," rekao je. 

Pattinson je ipak prihvatio ulogu i od tada nastavio raditi s umjetničkim i nezavisnim redateljima, uključujući Roberta Eggersa i Claire Denis, a nastupao je i u komercijalnijim filmovima, kao što su Tenet i The Batman.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.