Samuel L. Jackson otkrio svoju najdražu kriminalističku seriju

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Samuel L. Jackson jedan je od najproduktivnijih glumaca u filmskoj industriji. Međutim, zbog svog intenzivnog rasporeda i posvećenosti filmu, nije često nastupao na televiziji. Iako je poznat po velikim filmskim ulogama, nije imao mnogo prilika raditi na TV-u jer se fokusirao na filmske projekte. Ta posvećenost filmu i velik broj projekata koje je radio na velikom ekranu uzeli su mu većinu vremena, zbog čega nije bio prisutan na televiziji u istoj mjeri kao neki drugi glumci.

Od kada je postao zvijezda nakon Tarantinovog filma Pulp Fiction, koji je promijenio američku kinematografiju sredinom 1990-ih, rijetko se pojavljivao na malim ekranima. Nije protiv televizije, ali je uvijek bio više posvećen filmu, što ga je dovelo do toga da postane najprofitabilniji glumac u povijesti kinematografije. Impresivno postignuće, no Jackson je uspio pronaći vrijeme za ispunjenje dječjih želja.

Kada je prihvatio ulogu u akcijskom trileru SWAT iz 2003., učinio je to više kao obožavatelj nego kao glumac.

Za BBC je priznao da je "gledao tu TV emisiju u '70-ima". Nazvao ju je "najboljom policijskom kriminalističkom serijom tog vremena", što nije bilo lako priznanje s obzirom na to da je desetljeće bilo prepuno serija o policiji.

Serija SWAT iz 1970-ih bila je hvaljena zbog svog inovativnog prikaza rada specijalnih policijskih jedinica i osvojila je brojne obožavatelje te ostavila snažan utjecaj na televizijsku produkciju tog razdoblja.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.