Schwarzenegger svake godine Warner Brosu mora platiti jedan dolar, razlog je bizaran

Screenshot: Youtube

Svatko tko je gledao ovogodišnju dodjelu Oscara sjeća se trenutka kad su na pozornicu izašli Arnold Schwarzenegger i Danny DeVito. Obojica su glumila zlikovce u Batmanu, a u urnebesnom skeču ismijali su bivšeg Batmana Michaela Keatona.

Upravo je uloga Mr. Freezea u Batmanu i Robinu iz 1997. povezana s razlogom zbog kojeg Schwarzenegger svake godine mora Warner Brosu uplatiti jedan dolar.

Naime, on je odlučio sačuvati svoj kostim, a dugoročni najam košta ga jedan dolar godišnje. Dakle, filmski studio vlasnik je kostima, ali Schwarzeneggeru je dopušteno da ga zadrži sve dok plaća simboličan iznos. To znači da će kostim, nakon Schwarzeneggerove smrti, vjerojatno biti vraćen Warner Brosu i neće biti dio njegove ostavštine.

Filmski producent Peter Macgregor-Scott rekao je za Hollywood Reporter da je odluka o odobrenju dugoročnog najma kostima Mr. Freezea Schwarzeneggeru morala biti odobrena s vrha tvrtke.

"Mnogi glumci voljeli bi uzeti svoje kostime, ali mi ih moramo sačuvati ako dođe do odluke o snimanju novog filma. Zato se čuvaju svi setovi i sva garderoba. Arnold Schwarzenegger želio je kostim Mr. Freezea. Išao je sve do vrha studija. Morao je potpisati ugovor i mislim da plaća 1 dolar godišnje za posudbu kostima. Svjetla u tom kostimu traju 9000 sati. Ona nisu upaljena cijeli dan, ali se pale prilično često", izjavio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.