Serija u kojoj glumi zvijezda Zmajeve kuće trenutno je veliki hit na Netflixu

Screenshot: YouTube/Netflix

BRITANSKO-KANADSKA serija Geek Girl na Netflix je stigla 30. svibnja i već se popela na treće mjesto Netflixove globalne ljestvice najgledanijih serija. Hit-serija zauzela je četvrto mjesto na hrvatskoj ljestvici gledanosti, a ispred nje su serije Eric, Raising Voices i Dancing for the Devil.

Glavnu ulogu u seriji Geek Girl igra Emily Carey, zvijezda HBO-ove Zmajeve kuće, u kojoj je glumila Alicent Hightower. Geek Girl režirao je Declan O’Dwyer.

O čemu je riječ?

Carey je u Netflixovom hitu utjelovila tinejdžericu Harriet Manners, nespretnu i pomalo neobičnu, ali uzornu učenicu koja je žrtva zlostavljanja svojih vršnjaka. Harriet ima samo dvoje prijatelja: Nat, koja je opsjednuta modom, i Tobyja, koji je ekscentričan poput nje.

Nakon što njezin razred pobijedi na školskom natjecanju, Harriet i njezini kolege odlaze na Tjedan mode u London. Nespretna srednjoškolka tijekom izleta zapne za oko modnom agentu koji traži buduću zvijezdu. Iako je svijet mode nimalo ne privlači, Harriet se odluči upustiti u nešto novo i pristane doći na casting za reviju poznate dizajnerice.

 

Sporedne uloge u seriji igraju Emily Carey, Sarah Parish, Liam Woodrum, Tim Downie, Jemima Rooper, Daisy Jelley i Rochelle Harrington.

Serija je inspirirana stvarnim događajima

Serija Geek Girl je adaptacija istoimenog romana britanske spisateljice Holly Smale. Geek Girl prvi je roman književnog serijala koji se sastoji od ukupno šest knjiga, koje su objavljene između 2013. i 2017. godine.

Smale je bivša manekenka, a modom se počela baviti s 15 godina, kada su je otkrili agenti iz agencije u Londonu. Njezin književni serijal inspiriran je osobnim iskustvima iz svijeta mode, kao i zlostavljanjem vršnjaka, kroz koje je također prolazila.

Gledatelji su oduševljeni

Korisnici Netflixa podijelili su svoje mišljenje o popularnoj tinejdžerskoj seriji putem društvenih mreža.

"Sviđa mi se nova serija Geek Girl. Pogledajte je ako volite serije o modi", napisao je jedan obožavatelj na Facebooku.

"Morate pogledati Geek Girl. Apsolutno mi se svidjela ova serija", dodala je druga gledateljica.

"Svidjela mi se serija. Malo je sladunjava, ali uživala sam u njoj", napisala je korisnica Reddita.

Ako ste pogledali Geek Girl i tražite još zanimljivih tinejdžerskih serija, bacite oko na ovaj popis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.