Šest najdosadnijih filmova svih vremena, prema ljubiteljima filma

Screenshot: YouTube/Warner Bros/20th Century Studios

LJUBITELJI filma koji posjećuju subreddit r/movies prije dva tjedna su započeli raspravu o filmovima koji su ih ostavili potpuno ravnodušnima.

Rasprava je započela kada je korisnik u/lrjackson06 postavio pitanje: "Koji je najdosadniji film koji ste ikada pogledali?"

Korisnik je zatim objasnio da ga ne zanimaju filmovi koji se smatraju "lošima" jer loši filmovi mogu biti zabavni, već traži filmove koji su toliko nezanimljivi da je upitno zašto uopće postoje. 

Njegova objava odmah je privukla pažnju više od tisuću filmofila koji su u komentarima nabrajali filmove koji ih nisu impresionirali. U nastavku otkrivamo šest filmova koji su skupili najviše njihovih glasova.

1. Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, 2022)

Treći dio iz serijala Čudesne zvijeri, pod redateljskom palicom Davida Yatesa, skupio je najviše upvoteova korisnika Reddita. Film prati Albusa Dumbledorea i njegovog pomoćnika Newta Scamandera u borbi protiv mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda. Film je podijelio kritičare, a uz to se smatra najneuspješnijim u franšizi Čudesne zvijeri autorice J. K. Rowling jer je zaradio samo oko 407 milijuna dolara na budžetu od oko 200 milijuna dolara.

"Dumbledoreove tajne ili kako se već zove. Veliki sam obožavatelj Harryja Pottera, ali ovaj film je tako dosadan. Nisam ga ni pogledao do kraja", napisao je jedan gledatelj na Redditu.

2. Amsterdam (2022)

Povijesni triler redatelja Davida O. Russella također je naišao na kritike filmoljubaca. Jedan korisnik Reddita napisao je: "Amsterdam. Kako ga je opisao jedan moj prijatelj nakon što smo ga pogledali: 'Taj film je nevjerojatno beznačajan.'" 

Film je smješten u 1930-e godine i prati troje prijatelja koji se nađu u središtu jedne od najšokantnijih zavjera u američkoj povijesti. Usprkos impresivnoj glumačkoj postavi koju su činili Margot Robbie, Christian Bale i John David Washington te zanimljivoj premisi, film je bio razočaranje, kako za kritičare tako i za prosječnu publiku. Osim toga, bio je i veliki financijski promašaj jer je studio 20th Century na njemu izgubio više od 100 milijuna dolara.

3. Australija (Australia, 2008)

Ova epska drama Baza Luhrmanna smještena je u Australiju tijekom Drugog svjetskog rata. Priča o engleskoj aristokratkinji (Nicole Kidman) i australskom stočaru (Hugh Jackman), koji se bore za opstanak i ljubav, poznata je po raskošnim vizurama, ali i po jednodimenzionalnim likovima te previše rastegnutoj radnji.

"Postoji jedan film koji se zove Australija i mislim da u njemu glume Nicole Kidman i Hugh Jackman. Izašao je 2008. godine, a jedan moj prijatelj nas je natjerao da ga idemo gledati u kino jednu subotu poslijepodne, dok smo još studirali", prisjetio se gledatelj.

"Imao sam osjećaj kao da gledam dva različita filma i dvije radnje koje su spojene u jedan dugačak film, a obje radnje su nevjerojatno dosadne. Mislim da smo svi zaspali u jednom trenutku tijekom projekcije, a taj prijatelj više nije smio birati filmove koje ćemo gledati", dodao je.

4. Napoleon (2023)

Povijesni ep Ridleyja Scotta, koji prikazuje uspon i pad Napoleona Bonapartea te istražuje njegov privatni život, bio je jedan od najvećih promašaja 2023. godine. Iako je film vizualno dojmljiv, mnogi gledatelji misle da je radnja prespora te im se nije svidjelo što nije vjerno prikazao povijesne događaje.

"Pokušao sam uvjeriti svog oca i tetku da idemo gledati Godzilla Minus One (jedan od najboljih filmova 2023.), ali oni su inzistirali na Napoleonu", napisao je na Redditu razočarani gledatelj. "Pogledali smo jedan od najgorih filmova u jako dugo vremena. Dosadan, nedosljedan i zamoran film s lošim glumcima i radnjom koju je teško pratiti."

5. Matrix: Uskrsnuća (The Matrix Resurrections, 2021)

Posljednji nastavak serijala Matrix, Matrix: Uskrsnuća, jedini je film u znanstvenofantastičnoj franšizi koji je režirala Lana Wachowski. Radnja filma događa se 60 godina nakon završetka trećeg filma i prati Nea koji radi kao programer videoigara. Nakon što ga iz Matrixa oslobodi nova grupa pobunjenika, Neo se mora boriti protiv novog neprijatelja koji je zatočio Trinity. 

"Novi nastavak Matrixa je jedan od najdosadnijih filmova koje sam vidio", napisao je jedan korisnik Reddita, dok je drugi dodao: "Imao sam osjećaj kao da snimaju romantičnu komediju s Keanuom i Carrie Anne Moss, ali su se onda u jednom trenutku predomislili i odlučili to pretvoriti u novi nastavak Matrixa."

6. Red Notice (2021)

Netflixovi filmovi često se nalaze na meti kritika, a ovaj put korisnici Reddita popljuvali su akcijsku komediju Red Notice, u kojoj glume Ryan Reynolds, Dwayne Johnson i Gal Gadot. Film prati agenta FBI-a (Johnson) koji se mora udružiti s poznatim kradljivcem umjetnina (Reynolds) kako bi ulovio još većeg lopova (Gadot). Unatoč negativnim ocjenama kritičara, Red Notice je bio jedan od najgledanijih filmova na Netflixu u 2021. godini.

"Red Notice je prvi film koji mi je pao na pamet. Visokobudžetni Netflixov film koji je prosječan. Čak nije ni loš, samo je nezanimljiv", piše jedan korisnik Netflixa.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.