Shailene Woodley glumit će kultnu Janis Joplin u biografskom filmu o životu pjevačice

Foto: EPA

AMERIČKA glumica Shailene Woodley, poznata po ulogama u seriji Male laži te filmovima Krive su zvijezde, Podivljalo more, Ferrari, Luda lova, trilogiji Različita i drugim filmovima, u novom će projektu utjeloviti američku rock legendu Janis Joplin, prenosi Variety.

Iako trenutačno nije poznato kako će se zvati biografski film te tko će uz Woodley u njemu glumiti, Variety prenosi da će dio financijskih sredstva za film dati Kalifornijska filmska komisija, koja će za produkciju dati 2.5 milijuna dolara. Ove godine su iz komisije izdvojili milijune dolara za pokrivanje određenog dijela troškova desetaka projekata, ukupno 39.6 milijuna dolara za 18 filmova.

Variety dodaje kako se godinama pokušavao snimiti biografski film o pjevačkoj legendi, ali svaki put bez uspjeha. Shailene Woodley glumit će u biografskom filmu o Janis Joplin, financiranom putem poreznog kredita Kalifornije.

Woodley dobila glavnu ulogu, ali će i biti producentica filma

Woodley će u projektu imati više uloga. Osim što će utjeloviti pjevačku zvijezdu, također će imati i ulogu producentice. Variety piše da bi po planu snimanje trebalo trajati 30 dana, s potencijalnim troškovima od oko deset milijuna dolara. Glumica je dala izjavu nakon što je otkriveno da će glumiti u filmu. 

"Kalifornija je imala posebno značenje za Janis Joplin. Od stepeništa San Francisca do drvenih zidova Sunset Sounda, ova je država postala pozornica na kojoj je istraživala ne samo svijet glazbe već i svijet svoje vibrantne ljudskosti", komentirala je glumica. 

Zasad nije poznato kada bi snimanje trebalo započeti, kao ni informacija o premijeri u kinima ili na nekom streaming servisu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.