Snimat će se nova verzija romana Američki psiho, film će režirati redatelj Izazivača

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

TALIJANSKI redatelj Luca Guadagnino, poznat po radu na filmovima Queer, Izazivači i Skrivena ljubav, u završnim je pregovorima s Lionsgateom za snimanje nove verzije romana Američki psiho, autora Breta Eastona Ellisa iz 1991. godine.

Deadline izvještava da je redatelj u završnim pregovorima s filmskim studijom, a film bi za studio trebala producirati kuća Frenesy Films. Dodaju da će scenarij za film napisati Scott Z. Burns, a izvršni producent bit će Sam Pressman, sin Edwarda R. Pressmana, producenta originalnog filma iz 2000. godine.

Izvori za Deadline ističu da Guadagninov Američki psiho neće biti remake postojećeg filma s Christianom Baleom u glavnoj ulozi, koji je režirala Mary Harron, već nova adaptacija Ellisovog romana. Ovo je projekt na kojem studio radi već neko vrijeme, a nakon nedavnih sastanaka s Guadagninom, vodstvo studija zaključilo je da je on savršen izbor za svjež pristup ovoj priči.

"Oduševljeni smo što možemo dodati još jednog elitnog filmaša u naš nadolazeći program. Luca je briljantan umjetnik i savršen vizionar za stvaranje potpuno nove interpretacije ovog mračnog i klasičnog djela", rekao je Adam Fogelson, predsjednik Lionsgate Motion Picture Groupa, prenosi Deadline.

Podsjetimo, Američki psiho prati priču o investicijskom bankaru Patricku Batemanu iz Manhattana, koji skriva alternativni psihopatski ego od svojih suradnika i prijatelja dok živi dvostruki život u kojem skriva da je serijski ubojica. On svoje frustracije i nezadovoljstvo iskaljuje na različitim beskućnicima, životinjama i ljudima koji mu se nađu na putu, poput policajaca, zaštitara i domara u svojem uredu, u kojem se sakrio nakon što je ubio policajce.

Guadagnino trenutno promovira još jedan film temeljen na romanu

Nakon uspjeha koji je Guadagnino ostvario sa sportskom dramom Izazivači (Challengers), u kojoj je glavnu ulogu imala Zendaya, redatelj trenutno promovira film Queer. Ovaj film predstavlja još jednu adaptacija romana u kojem glavnu ulogu ima Daniel Craig, a premijera će biti u kinima krajem studenog ove godine, a temelji se na nedovršenom romanu američkog pisca Williama S. Burroughsa.

Radnja filma smještena je u 1950-e i prati Williama Leeja (Daniel Craig), koji pripovijeda o svom životu u Mexico Cityju među američkim studentima iseljenicima i vlasnicima barova koji preživljavaju od honorarnih poslova i beneficija GI Billa. William se zaljubi u mlađeg muškarca, Eugenea Allertona (Drew Starkey), a priča potom prati odnos između njih dvojice. 

Također, trenutačno radi na postprodukciji filma After the Hunt s Julijom Roberts u glavnoj ulozi. Radnja trilera prati priču o sveučilišnoj profesorici (Julia Roberts) koja se pronađe na osobnom i profesionalnom raskrižju kada jedna studentica iznese optužbe protiv jednog od svojih kolega, a mračna tajna iz njezine prošlosti izađe na vidjelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.