Stigao trailer za The Brutalist, film s Adrienom Brodyjem koji je oduševio kritičare

Foto: Profimedia

STUDIO A24 objavio je prvi trailer za dramu The Brutalist, redatelja Bradyja Corbeta s Adrienom Brodyjem i Felicity Jones u glavnim ulogama. The Brutalist je prije nekoliko dana, prema ocjenama kritičara, proglašen najboljim filmom prikazanim na ovogodišnjim jesenskim filmskim festivalima.

Službeni sinopsis filma glasi: "Kada vizionarski arhitekt Laszlo Toth (Adrien Brody) i njegova supruga Erzsebet (Felicity Jones) pobjegnu iz poslijeratne Europe 1947. kako bi obnovili svoju ostavštinu i svjedočili rađanju moderne Amerike, njihov se život zauvijek promijeni zbog tajanstvenog i bogatog klijenta."

Uz ovaj poznati glumački duo, u filmu se pojavljuju i Guy Pearce, Joe Alwyn, Raffey Cassidy, Stacy Martin, Isaach De Bankole, Alessandro Nivola, Ariane Labed, Michael Epp, Emma Laird, Jonathan Hyde i Peter Polycarpou. Corbet je režirao i napisao scenarij s Monom Fastvold.

Podsjetimo, The Brutalist proglašen je najboljim na jesenskim filmskim festivalima, među kojima su Venecijanski filmski festival, Filmski festival u Tellurideu, Međunarodni filmski festival u Torontu i Međunarodni filmski festival u New Yorku. Anketa koju je proveo portal IndieWire obuhvatila je 66 kritičara koji su posjetili barem jedan od festivala. Njihova je zadaća bila odabrati najbolji film, scenarij, redatelja i redateljski prvijenac.

The Brutalist proglašen je pobjednikom u kategorijama za najbolji film i najboljeg redatelja te je na Venecijanskom filmskom festivalu nakon premijere dobio 12-minutne ovacije. Redatelju filma na istom je festivalu dodijeljen Srebrni lav za najbolju režiju.

Drama će imati ograničenu kino-distribuciju u prosincu ove godine.

Reakcije gledatelja na trailer su većinom pozitivne

Čini se da kritičari nisu jedini kojima se jako svidio film. Gledatelji su već nakon pogledanog trailera sigurni da će ovo biti jedan od najboljih filmova ove godine, a u komentarima su se javili i oni koji su film već pogledali na nekom od festivala. 

"Pogledao sam film na TIFF-u. Nevjerojatan film veličanstvenog opsega i fantastičnih izvedbi. Ne snimaju često ovakve filmove i to zahtijeva da ga se gleda na najvećem mogućem platnu", jedan je od komentara na YouTubeu. 

"Nikad nisam tako brzo htio pogledati film nakon trailera kao što je to slučaj s ovim filmom. Definitivno se mora gledati u kinu."

"Ovo je jedan od najposebnijih trailera koje sam ikada vidio. Svaka čast tko ga je radio."

"Pogledao sam ga na NYFF-u. Vrijedi gledanja iako traje više od tri sata. Bit ću jako šokiran ako Brody i Pearce ne budu nominirani za najboljeg glavnog i sporednog glumca", neki su od komentara ispod objavljenog trailera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.