Što kad se netko naš razboli? Bruno Šimleša donosi 10 pravila istinske podrške

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Koliko smo zaista spremni pružiti podršku svojim voljenima kad se suoče s teškom dijagnozom ili krizom? Koliko nas vlastiti strahovi mogu zaustaviti u trenucima kad je podrška prijeko potrebna? Nakladnička kuća Fraktura predstavlja novu knjigu Brune Šimleše, poznatog sociologa i autora brojnih hitova iz područja popularne psihologije i duhovnosti, koja nas vodi kroz te izazovne trenutke – knjigu A što kad se netko naš razboli.

Deset zlatnih pravila za podršku i suosjećanje

Kroz deset zlatnih pravila Šimleša nudi praktične savjete o tome kako pomoći voljenima koji se suočavaju s ozbiljnom bolešću. Ta pravila, međutim, nisu primjenjiva samo u slučajevima bolesti; korisna su i u drugim kriznim situacijama, poput razvoda ili poslovnih nevolja. Ova knjiga pokazuje koliko je važno ostati prisutan, smiren i stvarno podržati one kojima je to najpotrebnije.

Bruno Šimleša, autor popularnih naslova poput Ljubavologije i Škole života, u svom je opusu postavio temelje holističkog pristupa zdravlju i blagostanju. Njegove su knjige prodane u više od 300.000 primjeraka diljem regije. U prethodnom naslovu (P)ostati zdrav iz 2021., koji je također doživio drugo izdanje, naglasak je bio na tome kako ljubav i pozitivan stav mogu pridonijeti zdravlju. Njegov najnoviji naslov A što kad se netko naš razboli tu ideju primjenjuje u najtežim životnim okolnostima, kad je bolest neizbježna stvarnost.

Knjiga temeljena na iskustvima i razgovorima

Šimlešina najnovija knjiga nastala je na temelju njegovih dugogodišnjih iskustava s ljudima koji se suočavaju s ozbiljnim dijagnozama, uključujući i više od 20 godina rada s oboljelima od raka. U procesu pripreme, Šimleša je razgovarao s brojnim ženama iz udruge SVE za NJU, koja pruža psihološku pomoć oboljelima od raka. Na temelju tih razgovora, knjiga nudi konkretne savjete o tome kako se ponašati prema oboljelima, kako im istinski pružiti podršku i, možda najvažnije, kako izbjeći uobičajene greške poput sažalijevanja, lažnog optimizma ili šutnje.

Svi zainteresirani za ovu važnu temu imat će priliku čuti više na promociji knjige A što kad se netko naš razboli – 10 zlatnih pravila, koja će se održati 21. listopada 2024. godine u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva ulica 5), s početkom u 19:30 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.