Sylvester Stallone jednim filmom jako se ponosi, ali ga istovremeno smatra groznim

Foto: EPA

Sylvester Stallone napravio je karijeru izlazeći kao pobjednik iz brutalnih borbi na ekranu, a mnogi ga smatraju jednom od najvećih zvijezda akcijskih filmova u povijesti Hollywooda. Iako je njegov popis filmova pun nezaboravnih projekata koji su samo ojačali njegovu globalnu popularnost tijekom godina, postoje neki filmovi koji će uvijek imati posebno mjesto u Stalloneovu srcu.

Na početku svoje karijere Stallone je morao prijeći nekoliko prepreka. Činilo mu se kao da mu ništa ne ide od ruke. Nakon što nije uspio dobiti ulogu statista na snimanju filma Kum Francisa Forda Coppole, čak je razmišljao o potpunom napuštanju ovog posla. Međutim, donio je ispravnu odluku i odlučio nastaviti zacrtanim putem.

Na temelju scenarija koji je Stallone smislio u samo tri dana, nevjerojatna sportska drama Rocky najavila je njegov dolazak u svijet filma i donijela mu neviđeni uspjeh. Njegov sirovi pristup akcijskim filmovima samo je nastavio dobivati zamah, ali jedan od najboljih primjera njegove predanosti i ljubavi prema žanru je serija filmova Rambo.

Unatoč kritikama zbog nasilja, Stalloneov tehnički pristup režiranju projekta dobio je pohvale

Serija je započela slavnim akcijskim filmom Prva krv iz 1982., u kojem Stallone glumi veterana Vijetnamskog rata koji se bori s demonima prošlosti koristeći svoje izvanredne vještine preživljavanja u opasnim situacijama. Tijekom godina dodani su novi nastavci serije, ali jedan neočekivani film dobio je Stalloneovu pohvalu, unatoč njegovim početnim dvojbama.

Radi se o četvrtom nastavku serije, filmu Rambo iz 2008., u kojem pratimo vojnika kako se snalazi u nasilnom okruženju Burme. Pokušava organizirati operaciju traganja i spašavanja dok vodi grupu plaćenika.

Komentirajući svoje prve dojmove, Stallone je rekao: "Rambo iz 2008. je film na koji sam jako ponosan i najbolji je akcijski film koji sam ikad napravio jer je najautentičniji. No, kritizirali su me jer je film vrlo nasilan. I zaista jest nasilan. Grozan je."

Govoreći o elementima koje je mislio da će biti cenzurirani, glumac je dodao: "Djeca koja gore. To je ono što čini građanski rat gori od svega: tvoj susjed te odjednom ubije. Bio sam vrlo sretan s tim filmom i nikada nisam mislio da će se prikazati u kinima."

Unatoč kritikama zbog nasilja, Stalloneov tehnički pristup režiranju ovog projekta dobio je pohvale, a film je postao još jedan komercijalno uspješan nastavak iznimno popularne serije filmova Rambo.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.