Tarantino: Filmaši jedva čekaju da žanr superheroja umre. Ne podnosim ova dva filma

Foto: EPA

QUENTIN TARANTINO je u intervjuu za Los Angeles Times objasnio zašto nikada neće snimiti Marvelov film, izjavivši kako moderni filmaši čekaju da žanr superheroja umre.

Filmski redatelj trenutno promovira svoju novu knjigu Cinema Speculation, a u intervjuu je izjavio da filmaši ne mogu "dočekati dan" kada će filmovi o superherojima propasti.

Žanr superheroja na čelu s DC-jem i Marvelom posljednjih nekoliko dominira filmskom industrijom, ali i kino blagajnama, no izgleda da Tarantino nema nikakvu namjeru dati mu na važnosti.

Baš ga ne voli

Tarantino je čak otišao korak dalje usporedivši žanr sa "zahvatom gušenja" i "studijskim glazbenim adaptacijama" iz 1960-ih kad su se redatelji radovali činjenici da je žanr postao nepopularan među gledateljima.

Nastavio je: "Tako je to bilo 1969. kad se govorilo: 'O, moj Bože, upravo smo uložili hrpu novca u stvari za koje više nikoga nije briga.'"

Na pitanje zašto nikada nije radio na filmu o superjunacima, Tarantino je rekao da nema interesa baviti se žanrom jer "nije najamni radnik", dodajući kako trenutno ne traži posao.

Ova dva filma nije htio pogledati do kraja

Tarantino je u intervjuu otkrio da postoje dva filma koja nije htio pogledati do kraja, no, iznenađujuće, nijedan od njih nije bio DC-jev ili Marvelov film.

Prvi film je Bambi, a Tarantino je napustio projekciju nedugo nakon što je Bambijeva majka ubijena i izbio je šumski požar.

Rekao je: "Mislim da je Bambi poznat po traumatiziranju djece. To je kliše, ali je istina."

Dodao je da je drugi film Posljednja kuća s lijeve strane Wesa Cravena. Iako je Tarantino poznat po korištenju ekstremnog nasilja u svojim filmovima, triler o osveti iz 1972. bio je previše čak i za njega.

Tarantino je izjavio kako ova dva filma "sjede na jebenoj polici jedan do drugog", dodajući: "Radnja oba filma odvija se u šumi. I oba su me natjerala da kažem: 'Moram otići odavde!'"

S malo vedrije strane, legendarni redatelj nedavno je otkrio sedam savršenih filmova koji su totalno po njegovom ukusu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.