Tom Hanks otkrio tko je bio zaslužan što je htio glumiti u Forrestu Gumpu

Foto: EPA

TOM HANKS je poznat po brojnim ulogama, uključujući filmove Spašavanje vojnika Ryana, Forrest Gump, Zelena milja, Terminal, Čovjek zvan Otto, Brodolom života, Da Vincijev kod i mnoge druge. Glumac je u karijeri osvojio i dva Oscara za najboljeg glumca za filmove Philadelphia iz 1993. i Forrest Gump iz 1994. godine.

Gostujući u jednom intervjuu, Tom Hanks otkrio je što je prethodilo njegovu radu na Forrestu Gumpu. Kako prenosi Far Out Magazine, Hanks je u to vrijeme uloge birao ovisno o svojoj intuiciji. Osim toga, Forrest Gump privukao ga je i glavni scenarist Eric Roth, koji je radio adaptaciju scenarija prema istoimenom romanu Winstona Grooma.

Međutim, prije nego što je vidio scenarij za Forresta Gumpa, glumac je imao priliku vidjeti i scenarij za film Poštar (The Postman), koji je u kinima imao premijeru tek 1997. godine. Dakle, tri godine nakon što se u kinima prikazao Forrest Gump. Eric Roth, kojemu se Hanks divio nakon što je vidio scenarij za Poštara, napisao je scenarij i za Forresta Gumpa, što je glumca privuklo da postane dio ovog projekta.

"Fascinirao me scenarij pod nazivom Poštar, koji je napisao Eric Roth. Nisam radio na scenariju, ali sam upoznao Erica i dijelili smo dosta istih razmišljanja zašto radimo to što radimo", rekao je Hanks, prenosi Far Out.

Dodaju da ga je Roth potom pitao što misli o knjizi Forrest Gump te otkrio da radi scenarij prema knjizi, što je odmah zainteresiralo Hanksa.

"Rekao sam: 'Taj tip može napisati bilo što!' Otprilike godinu i pol kasnije dobio sam Ericov scenarij i bio je odličan. Čitanje scenarija obično je jednako uzbudljivo kao i čitanje standardnog pravnog dokumenta, pa kada pročitate scenarij nakon kojeg se osjećate kao da ste pogledali film, znate da je to nešto drugačije", zaključio je glumac koji je potom utjelovio glavni lik u filmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.