Tri najgore završne epizode televizijskih serija

Screenshot: YouTube/Netflix/HBO

KORISNIK Reddita Bo McCready prošli je tjedan analizirao završne epizode televizijskih serija kako bi otkrio koja ima najgoru posljednju epizodu svih vremena.

McCready je usporedio prosječne ocjene epizoda na IMDb-ju s ocjenama završnih epizoda, što je pokazalo u kojim je serijama došlo do najvećeg pada u kvaliteti, piše Daily Mail. U nastavku otkrivamo tri serije koje su se našle na vrhu njegovog popisa.

The Worst TV Show Finales [OC]
byu/BoMcCready indataisbeautiful

UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere.

3. Igra prijestolja (Game of Thrones)

Iako su mnogi obožavatelji mislili da će Igra prijestolja imati najgore ocijenjenu epizodu svih vremena, to se nije dogodilo. Iako serija ima visoku prosječnu ocjenu 8.8, korisnici IMDb-ja su posljednju epizodu osme sezone ocijenili s 4 od 10.

Epizoda nosi naziv The Iron Throne i prikazuje smrt Daenerys Targaryen nakon što je razorila Kraljev grudobran. Njezin zmaj Drogon uništio je Željezno prijestolje, a Bran Stark postao je kralj Westerosa, dok je njegova sestra Sansa zavladala Sjeverom.

Posljednju epizodu popljuvali su i kritičari i gledatelji, a jedan korisnik Reddita napisao je: "Imao sam osjećaj da u finalu Igre prijestolja pokazuju ogroman srednji prst svakom obožavatelju. Jednostavno užasno."

2. The Promised Neverland

Anime serija The Promised Neverland, adaptacija istoimene mange, ima prosječnu ocjenu 8 od 10 na IMDb-ju, no posljednja epizoda serije ocijenjena je s 2.8, što je pad od 52 posto.

Obožavatelji su se žalili na finale serije zbog velikih odstupanja od izvornog materijala i preubrzanog tempa. U posljednjoj epizodi druge sezone, koja je izašla 26. ožujka 2021. godine, protagonistica Emma žrtvuje sjećanja na svoju obitelj kako bi se pobrinula da demoni protiv kojih se borila više ne napadaju djecu.

"Druga sezona bila je prilično loša, a onda su nam na kraju zadnje epizode pokazali prezentaciju od pet minuta koja objašnjava ostatak priče i to je bilo stvarno grozno", napisao je jedan obožavatelj na Redditu.

1. Kuća od karata (House of Cards)

Prvo mjesto zauzela je politička triler serija Kuća od karata, čije epizode imaju prosječnu ocjenu 8.1. No posljednja epizoda, koja je izašla 2. studenog 2018. godine, dobila je ocjenu 2.6.

Do pada kvalitete došlo je nakon što je Kevin Spacey, zvijezda serije, morao napustiti produkciju zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

U posljednjoj epizodi šeste sezone Doug Stamper (Michael Kelly) otkriva predsjednici Claire Hale (Robin Wright) da je otrovao njezina muža Franka Underwooda (Spacey). Claire ga zatim ubije.

"Posljednja sezona bila je tako komična. Predsjednica je počela ubijati ljude na sve strane, a kada bi nekoga ubila u Ovalnom uredu, samo sam se počeo smijati. Ubila je otprilike šestero ljudi u jednom danu", napisao je jedan korisnik Reddita. "Spaceyjev lik cijelu sezonu pripremao se za ubojstvo, a druge tri sezone pokušavao je sakriti posljedice."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.