U razvoju je biografski film o Jamesu Deanu i njegovoj vezi s holivudskim scenaristom

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

BIOGRAFSKI film o legendarnom glumcu Jamesu Deanu i njegovom osobnom životu u ranoj je fazi razvoja. Kako navodi The Hollywood Reporter, scenarist i redatelj Guy Guido, koji je radio na dokumentarnom filmu Madonna and the Breakfast Club, planira snimiti film na temelju memoara Surviving James Dean iz 2006. godine, autora Williama Basta. 

Bast, koji je preminuo 2015. godine, bio je holivudski scenarist, a Deana je upoznao kad su obojica bila studenti u Los Angelesu. U svojim memoarima opisao je kako je upoznao Deana na Sveučilištu u Kaliforniji, Los Angeles (UCLA), u dobi od 19 godina. Njih dvojica postali su cimeri, bliski prijatelji i naposljetku ljubavnici. Bast je tvrdio da su svoju vezu držali u tajnosti zbog Deanove glumačke karijere. Legendarni glumac poginuo je u automobilskoj nesreći pet godina nakon što su se upoznali.

Guidov scenarij pokriva razdoblje od prvog susreta između Basta i Deana sve do glumčeve smrti 30. rujna 1955. Film će se fokusirati na Bastovu i Deanovu turbulentnu vezu te na Bastovo prihvaćanje vlastite homoseksualnosti u 1950-ima.

"Oduvijek sam bio obožavatelj Jamesa Deana, a njegov život istražujem od svoje 18. godine, tako da sam znao za njegovog 'prijatelja' Willija čak i kad je Hollywood prikrivao informacije o njihovoj vezi", izjavio je Guido. "Kao filmaš, volim pričati priče o odrastanju slavnih osoba. Kao gej muškarca posebno me privukla Bastova jedinstvena priča."

"Želim pronaći pravi tim za suradnju, producente koji razumiju ozbiljnost i važnost ovakve priče, pogotovo u današnje vrijeme kad je društvo tako podijeljeno", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.