U Zagreb stiže autor hit-romana po kojem Netflix snima TV seriju

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

OD 1. do 7. rujna, Zagreb će biti domaćin Festivala svjetske književnosti. Autorice i autori iz više od petnaest zemalja svijeta, laureatkinje i laureati najprestižnijih književnih nagrada poput Prix Goncourt, Premio Strega i Premio Campiello, slavna imena čije naslove očekujemo kao TV serije u ekranizaciji popularnih Netflixa i HBO-a, učinit će Zagreb ponovno središtem svjetske književnosti.

12. izdanje Festivala svjetske književnosti otvara jedan od najpopularnijih suvremenih talijanskih pisaca Paolo Giordano, čiji je prvi roman Samoća primarnih brojeva prodan u više od milijun primjeraka samo u Italiji, a najnoviji naslov Tasmanija, o svijetu koji gori, otuđenosti i nadi, proglašen je najčitanijom knjigom u Italiji 2022.

U Zagreb stiže i Yomi Adegoke, britanska novinarka i spisateljica uvrštena na Forbesov popis 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina, čiji provokativan roman Lista propituje šokantan utjecaj društvenih mreža i moć optužbe. Spomenimo i britanskog autora Matthewa Blakea, autora hit-romana Anna O., koji je već kao rukopis prodan za prijevod u više od 30 zemalja, a Netflix prema knjizi snima istoimenu TV seriju.

Na Festivalu će nastupiti i Carsten Jensen, danski autor čiji je roman Mi, utopljenici, veličanstvenu sagu o sudbini gradića Marstal, prevela Sandra Ljubas. Također, jedna od naših najpoznatijih i najprevođenijih spisateljica, Slavenka Drakulić, predstavit će novu knjigu O čemu ne govorimo, zbirku priča koja govori o teretu bolesti i o tome kako nam priče mogu pomoći da odgovorimo na najvažnija pitanja o sebi i drugima. 

Druženja s najvećim zvijezdama svjetske i domaće književnosti održat će se u Zagrebačkom kazalištu mladih, Knjižari Fraktura, Galeriji Forum i Galeriji Kranjčar. Više informacija o cijelom programu možete pronaći ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.