Večeras je na TV-u akcijski triler s Nicolasom Cageom i Johnom Travoltom

Screenshot: Youtube

AKO ste umorni od streaming servisa, možda vas obraduje vijest da danas na TV-u ima puno dobrih filmova. HRT1 u 22:45 prikazuje Bezvremensku Adeline, Nova TV u 20:15 Pravednika 2, a u 22:45 Dane gnjeva.

RTL-ovu filmsku večer u 20:15 otvara Umri muški 5: Dobar dan za umiranje, nakon čega, u 22:10 slijedi Čovjek bez lica. Taj akcijski triler s Nicolasom Cageom i Johnom Travoltom režirao je jedan od najvećih suvremenih majstora u tom žanru, Kinez Yusen Wu, poznatiji pod imenom John Woo.

O čemu se radi u filmu?

Castor Troy je psihopat koji uživa u ubijanju i mučenju ljudi. Radi za svakoga tko mu dobro plati. Jednom prilikom ubije dječaka, sina specijalnog agenta FBI-a, Seana Archera.

Archer vodi malu antiterorističku skupinu agenata. Tek šest godina nakon ubojstva sina, pruži mu se prilika da uhiti Troya. Nakon dramatične akcije, Archer teško rani Troya koji padne u komu. Troy je FBI-u ostavio poruku da je negdje u Los Angelesu postavio tempiranu bombu napunjenu biološkim otrovom. S Castorom Troyem uhićen je i njegov mlađi brat Pollux, no od njega Archer ne uspije saznati gdje je bomba.

Postoji još jedna mogućnost da to sazna. Plastični kirurg iz klinike u kojoj leži Castor Troy "presadit" će Castorovo lice na Archerovo, ali Archerovo lice mora biti privremeno "skinuto". S licem Castora Troya, Archer će biti u zatvoru u kojem se nalazi Pollux. Ako uvjeri nepovjerljivog Polluxa da mu je on uistinu brat, lako će od njega doznati gdje je bomba...

Film je izašao 27. lipnja 1997., a i danas ga mnogi rado gledaju. Na Rotten Tomatoesu ima 93% od kritičara i 82% od publike, a na IMDb-u ima 7.3/10.

Cijeli TV program možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.