Večeras je na TV-u hrpa dobrih filmova

Screenshot: Youtube

POSLJEDNJU subotu u kolovozu obilježit će hrpa dobrih filmova na televiziji. Ako ne znate što večeras gledati, na gotovo svim programima pronaći ćete nešto zanimljivo.

HRT 1

Nakon druge epizode dokumentarne serije Zlatne ulice Mumbaija u 21:20 HRT1 prikazuje Spencer, film o pokojnoj princezi Diani. Radnja je smještena u 1991. godinu, oko božićnih blagdana, kada se princeza borila s odlukom da okonča brak s princom Charlesom, kojeg u filmu glumi Jack Farthing.

Kristen Stewart u ulozi Diane za svoju je izvedbu nominirana za Oscara, Zlatni globus te nagradu Udruženja filmskih kritičara u kategoriji najbolje glumice.

Nova TV

Nova TV filmsku večer otvara u 20:15 filmom U sjeni zavjere, u kojem glavnu ulogu ima Liam Neeson. On glumi problematičnog Travisa Bloka, vladinog operativca koji je zadužen za izvlačenje tajnih agenata iz opasnih situacija. Kada otkrije zavjeru usmjerenu na američke građane, Blok se nađe na nišanu ljudi za koje radi. Tada mora ne samo ući u trag agentu već i saznati istinu. Istinu koja bi mogla opteretiti čak i njegov upitni moralni kodeks.

U 22:15 emitira se Zemlja: Novi početak, napeta znanstveno-fantastična priča o ocu i sinu koji pokušavaju preživjeti na negostoljubljivom planetu. Inspirirana je epizodom dokumentarnog serijala I Shouldn't Be Alive, a glavne uloge pripale su Willu Smithu i njegovom sinu Jadenu.

Noćne ptice u ponoć mogu pogledati akcijski film Plaćenik sa Stevenom Seagalom, koji je utjelovio plaćenog ubojicu. U 1:40 na programu je Najbolje od mene, romantična ekranizacija romana Nicholasa Sparksa, autora Bilježnice.

RTL

Na RTL-u je u 20:15 Umri muški 4.0, za koji mnogi kažu da je nadmašio prva tri dijela akcijskog serijala o neuništivom njujorškom policajcu, dok u 22:55 slijedi Afera Thomasa Crowna s Pierceom Brosnanom i Rene Russo u glavnim ulogama. Kažu da je ovaj remake kultnog izvornika kvalitetom nadmašio original.

Thomas Crown (Pierce Brosnan) je milijarder koji je do bogatstva stigao oslanjajući se isključivo na svoje sposobnosti. No, u životu mu je prilično dosadno. Uz to, žene ga jednostavno obožavaju, pa ni na području osvajanja ne vidi nikakve izazove. Zbog svega toga Thomas ima rijedak hobi - krađu vrijednih slika i umjetnina.

Nakon što otuđi vrijednu Monetovu sliku, jedina osoba koja na njega sumnja jest lukava Catherine Banning (Rene Russo), čiji je zadatak vratiti sliku pod svaku cijenu. Nažalost, čini se kako se Catherine zaljubljuje u Thomasa i postaje upitno može li posao obaviti profesionalno. Na sreću, i on se zaljubljuje u nju.

RTL-ovu filmsku večer zatvara Opsadno stanje u 1:25. Film se bavi terorizmom i etičkim pitanjima arapske populacije u New Yorku, a glavne uloge igraju Denzel Washington, Annette Bening, Bruce Willis i Tony Shalhoub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.