Večeras se na TV-u prikazuje najuspješniji film u karijeri Toma Cruisea

Screenshot: Youtube

AKO VEČER provodite kod kuće, možete se opustiti uz jedan od dugoočekivanih akcijskih filmova s Tomom Cruiseom. Nova TV danas u 20:15 prikazuje Top Gun: Maverick, akcijski film koji je oduševio kritičare i publiku nakon premijere u kinima 2022. godine.

Top Gun: Maverick dugoočekivani je nastavak originalnog Top Guna iz 1986. godine. U nastavku nakon više od 30 godina službe kao jedan od najboljih mornaričkih pilota Pete Maverick Mitchell (Tom Cruise) vraća se tamo gdje mu je mjesto i testira granice kao hrabri probni pilot, izbjegavajući promaknuće zbog kojeg bi manje letio.

Međutim, kad se nađe u ulozi instruktora grupi diplomiranih pilota Top Guna, zaduženih za specijalnu misiju kakvu dotad nijedan pilot nije vidio, Maverick susreće poručnika Bradleyja Roostera Bradshawa (Miles Teller), sina pokojnog poručnika i Maverickovog prijatelja Nicka Goosea Bradshawa. Suočen s neizvjesnom budućnošću i duhovima prošlosti, Maverick se mora suočiti s vlastitim najdubljim strahovima, što kulminira misijom koja zahtijeva krajnju žrtvu od onih koji će biti odabrani da je lete.

 

Nastavak Top Guna režirao je Joseph Kosinski, a scenarij su napisali Jim Cash, Jack Epps Jr. i Peter Craig. Ostatak glumačke postave uključuje Jennifer Connelly, Jona Hamma, Charlesa Parnella, Monicu Barbaro, Glena Powella, Bashira Salahuddina, Vala Kilmera, Lewisa Pullmana i druge zvijezde.

Top Gun: Maverick ima gotovo savršen rezultat na Rotten Tomatoesu

Nakon što je imao premijeru u kinima, nastavak Top Guna postao je jedan od najuspješnijih filmova 2022. i najuspješniji film Cruiseove karijere. Film je zaradio 662 milijuna dolara na američkim kinoblagajnama i mjesecima je bio najuspješniji film te godine, sve dok ga film Jamesa Camerona Avatar: Put vode nije prestigao i zauzeo prvo mjesto.

Osim rezultata na kinoblagajnama, Top Gun: Maverick ostvario je i gotovo savršen rezultat na Rotten Tomatoesu. Na popularnoj internetskoj stranici za ocjenjivanje filmova i serija prema ocjeni kritičara film ima 96 posto, dok od publike ima 99 posto. Na IMDb-ju također ima dobre rezultate te trenutno ima visokih 8.2 od 10 zvjezdica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.