Villeneuve je svoj ZF film iz 2017. proglasio jednim od najriskantnijih u karijeri

Foto: EPA

KANADSKI redatelj Denis Villeneuve danas je gostovao na BFI London Film Festivalu u Londonu, na kojem je razgovarao o svojim filmovima, počecima u industriji te o adaptaciji znanstvenofantastičnog romana Dina, izvještava Hollywood Reporter.

Uz sve to, redatelj se dotaknuo i teme najrizičnijih filmova u svojoj karijeri te je kao najriskantniji film uz Polytechnique iz 2009. godine izdvojio i poznati znanstvenofantastični film Blade Runner 2049 iz 2017. godine.

"U prošlosti sam odbio nekoliko znanstvenofantastičnih filmova, velikih filmova, jer nisam bio pohlepan. Ali nakon Sicarija osjećao sam da imam snage za projekt poput Blade Runnera 2049. Rekao sam: 'U redu, ako snimim jedan veliki znanstvenofantastični film i riskiram sve za njega, to je predivno. Napraviti nastavak svog omiljenog filma bio bi predivan način da završim karijeru'", ispričao je redatelj voditelju Brettu Goldsteinu, zvijezdi serije Ted Lasso.

Radnja filma Blade Runner 2049 odvija se 30 godina nakon događaja iz prvog filma. Prati policajca iz LAPD-a (Ryana Goslinga) koji otkriva tajnu s potencijalom da ono što je ostalo od društva gurne u kaos. Njegovo otkriće vodi ga u potragu za Rickom Deckardom (Harrison Ford), bivšim blade runnerom LAPD-ja koji je nestao prije 30 godina. 

Villeneuve je otkrio i kako je postao redatelj filma čiji je prvi dio režirao nagrađivani Ridley Scott. 

"Kada sam radio na filmu Zatočene (Prisoners), jednog dana izvršni su producenti zaustavili sastanke i rekli: 'Oprostite, Ridley Scott je u susjednoj sobi. Ne bismo vam to smjeli reći, ali radimo nastavak Blade Runnera.' Ja sam rekao: 'Wow.' Tada, dok sam još radio na Sicariju, dobio sam poziv... Ridley je uvijek zauzet redatelj. Dok ja režiram jedan film, on radi tri. Mislim da se Harrison Ford umorio od čekanja", rekao je redatelj.

Blade Runner 2049 ostvario je dobre rezultate kod kritičara i publike. Na IMDb-ju je ocijenjen s visokih 8 od 10, dok na Rotten Tomatoesu od kritičara i publike ima istu ocjenu - 88 posto. 

Gledatelji u Hrvatskoj film mogu gledati na platformi Max.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.