Warner Music će koristiti AI u biografskom filmu o Édith Piaf, filmofili su u šoku

Screenshot: Youtube/Légende Films

KOMPANIJA Warner Music Group (WMG) je službeno objavila da radi na animiranom biografskom filmu o legendarnoj francuskoj pjevačici Édith Piaf, nazvanom Edith, koji će napraviti pomoću napredne tehnologije umjetne inteligencije (AI), donosi Pitchfork. 

Napredna AI tehnologija rekreirat će glas i sliku poznate pjevačice više od 60 godina nakon njene smrti, a film će prikazivati njen život u New Yorku i Parizu, od 1920-ih do 1960-ih. Vlasnici autorskih prava Édith Piaf, koje uglavnom čine članovi njene obitelji, pristali su na suradnju s WMG-om kako bi prenijeli njenu priču.

"Velika je privilegija raditi uz vlasnike autorskih prava Édith Piaf, kako bismo njezinu priču unijeli u 21. stoljeće", izjavila je Julie Veille, jedna od scenaristica filma. "Tijekom produkcije filma neprestano smo se pitali: 'Da je Édith s nama, koje poruke bi htjela prenijeti mlađim generacijama?'"

Njezina je priča o nevjerojatnoj otpornosti, o prevladavanju prepreka i prkosu društvenim normama kako bi se postigao uspjeh - i to je priča koja je jednako relevantna danas, kao što je bila i onda. Naš cilj je iskoristiti najnovije napretke u animaciji i tehnologiji kako bismo donijeli bezvremensku priču publici svih uzrasta." 

Projekt se temelji na scenariju koji je Veille napisala uz Gillesa Marliaca. Na produkciji biografskog filma radit će Warner Music Group i produkcijska kuća Seriously Happy. U obučavanju AI-ja korištene su arhivske snimke i fotografije poznate pjevačice.

Vijest je naišla na lavinu negativnih reakcija

Vijest o nadolazećem biografskom filmu naišla je na lavinu negativnih reakcija zbog korištenja umjetne tehnologije. Osim toga, brojni ljubitelji filma smatraju da je ovaj film nepotreban jer smo prije 16 godina mogli vidjeti odličan film o Édith, nazvan La Vie en Rose, u kojem je slavnu pjevačicu utjelovila Marion Cotillard, koja je za svoju izvedbu dobila Oscara. 

"Ovo je tako odvratno. Svjesna sam da je njezina obitelj podržala snimanje filma, ali to ne bi smjelo biti tako. Umjetna inteligencija ne bi trebala oživljavati mrtve umjetnike kako bi glumili u biografskim filmovima", napisala je jedna korisnica na Redditu.

"Već smo imali film o Édith Piaf prije desetak godina. Marion Cotillard osvojila je Oscara za najbolju glumicu. Čemu ovo?" dodao je drugi korisnik. 

"Nećemo gledati ovaj film", "Nadam se da će ovo biti promašaj kao i adaptacija mjuzikla Mačke", "Ovo je tako distopijski", "Pustite mrtve da počivaju u miru", samo su neki u nizu negativnih komentara koji se šire po društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.