Winona Ryder kaže da je izgubila brojne uloge zbog prevelike medijske pažnje

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Focus Features

WINONA Ryder u nedavnom je intervjuu za časopis Esquire otkrila da je na samom vrhuncu svoje karijere ostala bez mnogih uloga zbog prevelike medijske pažnje.

Jedan od filmova u kojima je trebala glumiti je slavna romantična drama Vječni sjaj nepobjedivog uma (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), koju je napisao Charlie Kaufman, a režirao Michel Gondry. No budući da su je tabloidi opsjedali u devedesetima i ranim 2000-ima, redatelj ju nije pozvao na audiciju, a glavnu ulogu u filmu dobila je Kate Winslet. 

"Scenarij je bio briljantan, a Michel Gondry i ja našli smo se u tom malom restoranu. Ljudi su mi neprestano prilazili i vani bi se povremeno pojavio neki paparazzo, što je za mene bilo prilično neuobičajeno, ali samo se sjećam Gondryjevog izraza lica i kako sam ga pokušavala uvjeriti da ovo nije normalno, a znam da nije normalno", rekla je glumica u nedavnom intervjuu, prenosi Deadline.

Pratile su je loše glasine

Glumica je otkrila da je sastanak u vezi s audicijom za Gondryjevu dramu bio samo jedna od brojnih prilika koje je izgubila zbog medijskog cirkusa koji ju je okruživao - od glasina o njezinom ljubavnom životu i mentalnom zdravlju do incidenta s krađom odjeće. 

"Imala sam emocionalnu prtljagu", rekla je Ryder. "Bilo je teško uvjeriti ljude da ignoriraju buku koja me okružuje. Vidjela sam to u njihovim očima. Izgubila sam mnogo uloga zbog toga."

Zvijezda serije Stranger Things objasnila je da neki redatelji nisu htjeli surađivati s njom zbog njezine slave, ali istovremeno je dobivala sve manje ponuda jer je starila.

"Nikako se ne žalim, ali postojalo je jedno razdoblje tijekom kojeg sam se osjećala kao da bih bila smetnja", izjavila je. "U devedesetima sam postala svjesna toga. Uz to, počela sam se osjećati kao da dolazi smjena straže. Kako stariš, pojavljuju se nove, mlađe glumice. Utuvili su mi u glavu da glumice imaju kratak rok trajanja.

Stvari su se mijenjale. Studiji su postajali sve moćniji. Više nije bilo bitno radiš li s Jimom Jarmuschom, najvažnija stvar bili su brojevi, koliko nešto zarađuje", dodala je i priznala da je osjećala velik pritisak. 

Ryder trenutno radi na posljednjoj sezoni Netflixove serije Stranger Things, koja joj je pomogla da stekne popularnost među modernom publikom. Osim toga, ovaj tjedan moći ćemo je gledati u dugo očekivanom nastavku Beetlejuicea, nazvanom Beetlejuice Beetlejuice, u kojem je ponovno utjelovila buntovnicu Lydiju.

Neki od najpoznatijih filmova u njezinoj karijeri su Edward Škaroruki (Edward Scissorhands), Heathers, Male žene (Little Women), Prekinuta mladost (Girl, Interrupted) i Drakula (Bram Stoker's Dracula).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.