Zvijezdu Zmajeve kuće je proslavila uloga u seriji zbog koje je postala depresivna

Screenshot: Youtube

ENGLESKA glumica Olivia Cooke trenutno je mnogima najpoznatija po ulozi Alicent Hightower u HBO-ovoj seriji Zmajeva kuća (House of the Dragon), ali to nije uloga koja ju je proslavila. Naime, imala je jednu od važnijih uloga u još jednoj poznatoj psihološkoj dramskoj seriji - Motel Bates.

Cooke je u toj seriji, koja je ukupno imala pet sezona, utjelovila Emmu Decody, najbolju prijateljicu glavnog lika Normana Batesa, kojeg je glumio Freddie Highmore. Motel Bates je suvremeni prednastavak i adaptacija filma Psiho, a prikazuje kako se psiha Normana Batesa raspliće kroz njegove tinejdžerske godine i koliko je zapravo duboko zamršen odnos s njegovom majkom Normom.

Emma Decody je Normanova najbolja prijateljica koja predstavlja normalnost u njegovom životu. Kako prenosi Collider, Emma je važna iz nekoliko razloga. Ona drži Normana na zemlji dopuštajući mu da se bori protiv svojih mračnih sklonosti. Zahvaljujući prijateljstvu s Emmom, Norman ima odnos sa ženskom osobom koji je u potpunosti drugačiji od onog koji ima s majkom. 

Također, da nije bilo Emme, Norman nikada ne bi upoznao njezina oca, Willa Decodyja, koji ga je podučio prepariranju. Sposobnost prepariranja bio je ključan detalj koji je Normana Batesa odvajao od nekih od najupečatljivijih serijskih ubojica.

Olivia Cook je zbog uloge u serije patila od depresije

Prije nego što je dobila ulogu u Motelu Bates, Cook nije morala raditi daleko od kuće. Nakon što je postala dio glumačke postave serije u tinejdžerskim godinama, morala se preseliti u Vancouver. U intervjuu za The Guardian iz 2022. godine Cooke je otkrila da je svoje scene snimala svaka dva tjedna kako bi uzela pauzu od snimanja, prenosi Collider.

Isto tako, glumica je imala manje od 20 godina kada je dobila posao u seriji te nije smjela izlaziti i piti s ostatkom postave i ekipe, što ju je dodatno izoliralo te je s vremenom postala depresivna. 

"Bio je to koktel svega: bila sam nesvjesna da čeznem za domom, nisam od 18. godine prestala raditi i većinu vremena sam provodila sama", otkrila je glumica tada u intervjuu. Ipak, ova izazovna uloga pomogla joj je da se proslavi u Hollywoodu. Nakon Motela Bates glumila je u filmovima Ja, Earl i umiruća (Me and Earl and the Dying Girl) i Igrač broj jedan (Ready Player One), a sada ima jednu od glavnih uloga u Zmajevoj kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.