5 najboljih međuobroka koji će vas najdulje držati sitima

Foto: WeHeartIt/Instagram 

POANTA međuobroka je da vas drže sitima do pravog obroka. 

Ako ste u potrazi za najboljim međuobrocima, onima koji će vas najdulje držati sitima bez straha da će ostaviti traga na liniji, čak i ako ćete ih jesti uvečer, onda svakako birajte one na bazi čistih proteina. Oni će vas najbolje zasititi čak i ako ćete ići kasnije spavati. 

I samo da znate, kod međuobroka ne treba komplicirati, pogotovo ako su vam glavni obroci dovoljno dobro balansirani. 

Portal Women's Health donosi 5 najboljih proteinskih međuobroka koji će vam osigurati od 5 do 8 grama proteina, minimalno. 

1. Tvrdo kuhano jaje 

U samo jednom tvrdo kuhanom jajetu ima oko 6 grama proteina, a dobre masti iz žumanjaka dodatno će vas zasititi. Jaje možete začiniti začinskim biljem, umjesto soli, koje će dodati još malo zdravlja tanjuru.  

2. Grčki tip jogurta 

Za razliku od običnih jogurta, grčki tip i još bolje Skyr, imaju znatno više proteina. Ovisno o proizvođaču, jedno pakiranje krije od 12 do 20 grama proteina, a svakako birajte one s masnoćama, jer će vas masnoće dodatno zasititi i malo usporiti njihovo probavljanje te tako omogućiti bolju apsorpciju vitamina A i D. 

3. Orašasti plodovi ili maslac od njih 

Iako se različiti orašasti plodovi razlikuju po svom nutritivnom sastavu, svi u sebi imaju dovoljnu količinu zdravih proteina i masti da bi zadovoljili pojam zasitnog međuobroka. Na primjer - četvrtina šalice badema sadrži šest grama proteina, a dvije žlice maslaca od badema oko sedam grama. A za još malo zasitniji obrok, orašastim plodovima ili maslacu dodajte voćku. Ako ste pak alergični na orašaste plodove, pokušajte s maslacem od suncokreta u kojem se kriju slične hranjive tvari. 

4. Svježi sir 

Još jedna divna namirnica koja je lagana, a zasitna, svježi je sir. Porcija svježeg sira ima dovoljno proteina, kalcija, vitamina A i D te će vas dovoljno dugo držati sitima na najzdraviji mogući način.  

5. Tvrdi sir 

Malo tvrdog sira i malo krekera od cjelovitih žitarica i proteina definitivno će vas držati sitima na dulje vrijeme, jer oko 25 grama sira ima od pet do osam grama proteina. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.