Foto: Shutterstock
SVI koji me znaju i koji su imali prilike probati moje "fit recepte", već su se navikli da sve pravim "na vodi" - bez nepotrebnog prženja na ulju i uništavanja dragocjenih makro i mikro nutrijenata. Tako ni ovaj recept nije iznimka, priprema se veoma brzo i ono najvažnije - s pravim tajmingom dodavanja svih namirnica ne morate zaprljati dodatno posuđe (što mi je postao pravi izazov u posljednje vrijeme)!
Sastojci:
1 veći luk, sitno nasjeckani
450 g povrća (mahune,grašak,mrkva) - može i smrznuti mix tog povrća
100 g puretine, mljevene
100 g pilećih prsa, narezanih na manje kockice
brokula, 6-7 cvjetova
soja sos
začini - češnjak u granulama, chili u prahu, curry, začinski mix sušenog povrća
Priprema:
U wok ulijte oko 1/3 vode i stavite kuhati na srednjoj temp. Zatim dodajte sitno nasjeckan luk i kuhajte ga dok ne počne omekšavati. Ubacite mahune, grašak, kukuruz, mrkvu (može i smrznuti mix tog povrća), malo smanjite temperaturu i kuhajte nekih 10-tak min., ali nemojte dopustiti da se do kraja skuha ili slučajno ne raskuha – povrće mora ostati polu sirovo jer je to tek polovica kuhanja. Zatim ubacite "mesni mix" (100 g mljevene puretine +100 g sitno narezanih pilećih prsa) i dodajte 6 - 7 cvjetova brokule te malo pojačajte temperaturu i kuhajte još nekih 10 - 15 min., pritom provjeravajte povrće da se ne bi raskuhalo - treba ostati "al dente".
Izlijte sav višak vode i onda dodajte začine po želji: soja sos (obavezno!), češnjak u granulama, chili u prahu, curry, začinski mix sušenog povrća i sve dobro promiješajte i ostavite još par minuta na slaboj temperaturi da se sve dobro upije!
Ukoliko želite ovaj obrok dodatno "pojačati" s ugljikohidratima, prije stavljanja začina ubacite prethodno skuhanu integralnu rižu, pa tek tada sve skupa začinite!
Sastav:
270 kalorija
40 g proteina
20 g ugljikohidrata
3 g masti
Izvor: Building-body