Ako imate visoki krvni tlak, počnite raditi ove aktivnosti kako biste ga kontrolirali

Foto: Shutterstock

VJEŽBANJE ili bavljenje određenom fizičkom aktivnošću dobro je za sve ljude, pa tako i one koji imaju visoki krvni tlak. Za ljude koji imaju visoki krvni tlak, nije preporučljivo raditi naporne vježbe, ali izvođenje nekih laganijih vježbi dobro je i korisno za njihovo zdravlje. Ako ste vi među onima koji imaju visoki tlak i žele biti fizički aktivniji, možete isprobati neku od ovih aktivnosti. 

Hodanje

Hodanje, brzo hodanje ili neko laganije trčanje dvadeset do trideset minuta dnevno može pomoći u smanjenju visokog krvnog tlaka. Bilo koja od ovih aktivnosti poboljšava cirkulaciju krvi u tijelu, pritom pomaže s regulacijom težine, ali i ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje te pomaže sa smanjenjem stresa. 

Plivanje

Plivanje je korisna vježba od koje koristi ima cijelo tijelo. Ako odaberete plivanje kao aktivnost kojom se želite baviti, imajte na umu da je to dobra opcija jer poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava i može značajno sniziti krvni tlak. Istovremeno poboljšava kapacitet pluća i snagu mišića, prenosi Health Shots.

Vožnja bicikla

Vožnja bicikla, bilo vani ili u kući, umjerenim tempom 30 do 45 minuta nekoliko puta tjedno, može poboljšati zdravlje srca i sniziti krvni tlak. Ovu aktivnost možete raditi kad god uhvatite vremena, a potiče bolji protok krvi i kardiovaskularnu funkciju.

Istezanje

Kako prenosi Health Shots, redovite vježbe istezanja poboljšavaju fleksibilnost i cirkulaciju krvi što može pomoći u snižavanju krvnog tlaka. Svaki dan izdvojite 10 do 15 minuta vremena kako biste se istegnuli. Osjećat ćete se bolje, ali i utjecati na poboljšanu cirkulaciju krvi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.