Foto: 123rf
Sve navedeno čini je je dijetalnom juhom koju možete poslužiti kao predjelo, ali u adekvatnim količinama, zahvaljujući njenim nutritivnim, ona može biti i potpun obrok.
Sastojci:
1 žuti luk
150 g pilećih prsa
100 g skute
100 g skute
50 g graška
1 tikvica
1/2 krastavca
3 jušne žlice bućinog ulja
1 jušna žlica usitnjenih listova peršina
1/2 čajne žlice curry mješavine začina
1/2 čajne žlice curry mješavine začina
4 prstohvata soli
1 prstohvat papra
Priprema:
- 1. Luk nasjeckajte na sitne kockice te ga dinstajte u tavi s duljim dnom u trajanju od 15 min, uz dodavenje vode koliko je potrebno da ne zagori
- 2. Narežite pileća prsa na manje komade, a krastavac i tikvcu na tanke ploške
- 3. U tavu dodajte bućino ulje i komade pilećih prsa te nastavite dinstanje u trajanju od 10 min
- 4. Štapnim mikserom izmiksajte skutu i 8 dcl vode
- 5. U tavu dodajte sve preostale sastojke recepta, pojačajte vatru kako bi juha zakipila, a potom nastavite kuhanje iste na laganoj vatri u trajanju od 15 min
Onima koji preferiraju pikantan okus jela predlažemo da u juhu dodaju i pokoji ljuti feferon kako bi dodatno pospješili gubitak neželjenim masnih naslaga.
Dobar tek!