Dijetetičarka tvrdi da je jedna vrsta pića najgora za zdravlje

Foto: Shutterstock

Svi znamo da su cjelovite namirnice temelj zdrave prehrane, što visoko prerađenu hranu automatski čini "lošom", iako mnogi stručnjaci ne vole koristiti taj izraz. Međutim, neka hrana za nas je ipak lošija od druge. To uključuje i pića.

Dijetetičarka i nutricionistica Mallory Cooper istaknula je koja je najgora vrsta visoko prerađene hrane.

"Visoko prerađena hrana može poremetiti mehanizam koji vas čini sitima, što može dovesti do prekomjerne konzumacije kalorija", rekla je za Parade. Ako želimo izbjeći bolesti povezane s viškom tjelesne masnoće, prehrana bogata visoko prerađenom hranom može otežati održavanje zdrave težine.

Većina stručnjaka slaže se da nije korisno dijeliti hranu na "dobru" ili "lošu", jer to može potaknuti osjećaj srama prema hrani, što često prati poremećaje u prehrani, tvrdi Cooper. Ipak, ako bi morala izdvojiti jednu stvar koju bi izbacila iz prehrane, to bi bez sumnje bila gazirana pića.

Iako povremeno pijenje takvih pića ne predstavlja značajne rizike, Cooper s razlogom preferira izbjegavati gazirane napitke: unatoč visokom sadržaju kalorija, tijelo ne prepoznaje sok kao izvor energije, što može dovesti do slučajnog unosa previše kalorija. S vremenom to može dovesti do debljanja i zdravstvenih problema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.