Londonski liječnik otkrio koje dodatke prehrani svakodnevno koristi

Foto: Pixabay

Postoje suplementi koji mogu povećati energiju, ojačati imunološki sustav i produžiti mladost mozga i kože. U to je uvjeren liječnik opće prakse, Mohammed Enayat. U intervjuu za Daily Mail, londonski liječnik nije htio otkriti svoju dob, ali je popisao dodatke prehrane koje svakodnevno koristi.

Prvo, kaže da sam sebi daje injekcije NAD+. To je skraćeni naziv za jednu od najčešćih molekula u tijelu, čiji je pun naziv nikotinamid adenin dinukleotid. Te molekule nalaze se u svakoj stanici našeg tijela i odgovorne su za proizvodnju energije te održavanje zdravlja stanica.

"Vjeruje se da NAD+ pomaže u borbi protiv promjena povezanih sa starenjem, stimulirajući popravak oštećenog tkiva i potičući proizvodnju novih zdravih stanica u koži i svim drugim organima", izjavio je dr. Enayat.

Još jedan dodatak koji liječnik svakodnevno uzima je magnezij. Nedostatak ovog elementa u tijelu može dovesti do krhkih kostiju, smanjenih kognitivnih sposobnosti i problema sa srcem. Niska razina magnezija, prema Enayatu, ukazuje na loš san, povećanu nervozu i grčeve u mišićima.

Osim toga, u danima kada njegova prehrana ne osigurava dovoljno proteina, liječnik nadoknađuje nedostatak uzimanjem proteina u prahu i kolagena. Proteini su, podsjeća, vrlo važni za normalno funkcioniranje organizma. Kao prvo, rad svih enzima koje naše tijelo proizvodi temelji se na proteinima, a kao drugo, od njih se sastoje sve strukture u tijelu - mišići, kosa, nokti, kosti i koža.

Liječnik je pritom upozorio: "Nemojte kopirati moje iskustvo. Da biste razumjeli koje hranjive tvari treba vaše tijelo, trebate kontaktirati liječnika i konzultirati se s njim."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.