Mikrobiolog otkrio koju hranu izbjegavati ako je doručak poslužen na švedskom stolu

Foto: Unsplash

AKO noćite u hotelu, vrlo je vjerojatno da ćete ujutro doručkovati hranu posluženu na švedskom stolu. Međutim, mikrobiolog Jay Tetro upozorio je da postoji neka hrana koju je bolje izbjegavati u takvim situacijama. To su kajgana, palačinke i žitarice.

"Klonio bih se i pekmeza, maslaca od kikirikija i marmelade. Ako su takvi namazi otvoreni, a u njima je žlica, postoji velika vjerojatnost da su kontaminirani jer ljudi ponekad loše peru ruke ili ih uopće ne peru, a svi grabe hranu istim priborom", otkrio je.

Tetro se na švedskom stolu kloni majoneze, kriški limuna i dresinga za salatu jer su to, kaže, "mjesta na kojima se razmnožavaju bakterije".

Kao najsigurnije opcije, Tetro je izdvojio dimljeni losos, sir ili svježe voće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.