JEDENJE češnjaka ima brojne prednosti za naše zdravlje, ali i jednu neugodnu posljedicu - loš zadah. Ako se pitate kako ga se riješiti, imamo savjet.
Žvakaća guma vjerojatno neće biti dovoljna da ukloni miris češnjaka iz usta. Puno je bolje popiti mlijeko, koje neutralizira njegovu aromu zahvaljujući brojnim spojevima koje sadrži.
Još jedan dokazani način da se riješite neugodnog zadaha je ispijanje pića koje dobijete miješanjem svježeg soka od limuna i meda. Med uravnotežuje kiselkast okus limuna, dok citrusi osvježavaju dah.
Prednosti konzumacije češnjaka
Češnjak nije samo čaroban sastojak koji jelima daje okus već je i bogat hranjivim tvarima. Kombinacija hranjivih tvari je impresivna, od vitamina C, B1 i B6 do kalcija, mangana, kalija i selena. Aktivni spojevi u češnjaku pomažu u smanjenju krvnog tlaka i lošeg kolesterola. Uz antibakterijska svojstva, konzumacija češnjaka ili dodataka s češnjakom također može pomoći u borbi protiv obične prehlade.