NUTRICIONISTICA Marina Kopytko u radijskom intervjuu za Sputnik podijelila je nedostatke tradicionalnog francuskog doručka. Prema njezinim riječima, kroasan, koji i Hrvati često konzumiraju za doručak, može doprinijeti nakupljanju sala.
"Kroasan se radi od bijelog brašna. Osim kalorija, ugljikohidrata i zasićenih masti, nema ništa drugo. Postotak proteina je vrlo mali, a vitamina, minerala i dijetalnih vlakana praktički nema", izjavila je.
Kroasan je zapravo neuravnotežena namirnica s visokim udjelom ugljikohidrata i kalorija pa ju je bolje zamijeniti nečim hranjivijim i zdravijim.
Krajem prošlog mjeseca nutricionistica Natalija Kruglova pozvala je na oprez s medom.
"Med je dodani šećer, kalorijski je vrlo blizu običnom šećeru. Važno je kontrolirati unos meda, posebno kad su u pitanju dijabetičari, osobe s prekomjernom težinom i alergičari", poručila je.
Davanje meda ne preporučuje se ni djeci do prve godine života jer može izazvati razvoj crijevnih bolesti.