Osobni trener: 4 odlične vježbe za uklanjanje masnih naslaga i oblikovanje leđa

Foto: Shutterstock

VJEŽBANJE ima važnu ulogu u cjelokupnom zdravlju i kondiciji, posebno kada je riječ o toniranju masnih naslaga na leđima i bokovima. Određene vježbe angažiraju više mišićnih skupina, što ih čini vrlo učinkovitima za toniranje i ciljanje specifičnih dijelova tijela, poput leđa i bokova.

Osobni trener Andrew White za She Finds izdvojio je najbolje vježbe koje trebate raditi ako želite ukloniti masne naslage na leđima i bokovima te oblikovati leđa.

Mrtvo dizanje (Deadlifts)

Vježba mrtvo dizanje aktivira više mišićnih skupina, uključujući leđa, jezgru, gluteuse i noge, prenosi She Finds. Aktiviranjem ovih skupina mišića, može se ubrzati rad metabolizma i potrošiti više kalorija što dugoročno pomaže u smanjenju masnih naslaga na leđima i bokovima.

White ističe da je ovo "izvrsna vježba koja ne samo da jača donji dio leđa, već cilja mišiće stražnje lože, gluteuse i jezgru. Pravilna forma je ključna kako bi se spriječile ozljede i povećala učinkovitost, pa preporučujem započeti s lakšim utezima i fokusirati se na tehniku prije nego što povećate opterećenje. Mrtvo dizanje pomaže u jačanju donjeg dijela leđa, poboljšanju držanja i aktiviranju mišića duž kralježnice i donjeg dijela trbuha." 

Ruski zaokreti (Russian Twists)

Kao drugu vježbu koju trebate isprobati, White je izdvojio ruske zaokrete. Izvođenje ove vježbe pomaže u toniranju bočnih mišića struka i donjeg dijela leđa zahvaljujući uvijanju torza. Ova vježba može biti posebno korisna kada se kombinira s kardio vježbama i kalorijskim deficitom.

"Kada je riječ o ciljanju tvrdokornih masnoća na bokovima, ruski zaokreti su moja omiljena vježba. Uvijanjem s jedne strane na drugu dok držite uteg, angažirate kose mišiće, pomažući u oblikovanju i definiranju struka", dodaje osobni trener.

Propadanje na stolici (Chair Dips)

Vježba Chair Dips naizgled izgleda jednostavno, ali pomučit ćete se kako biste je uspješno napravili. Ova vježba pomaže u toniranju i jačanju gornjih mišića tijela te poboljšava ukupnu definiciju mišića leđa. Izvođenjem Chair Dipsa cilja se i na oblikovanje ramena, prsa i gornjeg dijela leđa.

White je za She Finds izdvojio: "Chair Dips aktivira tricepse i mišiće kroz gornji i donji dio leđa, pomažući u smanjenju masnih naslaga na leđima."

Sjedeći biciklistički trbušnjaci (Seated Bicycle Crunches)

Iako izvođenje samih sjedećih biciklističkih trbušnjaka neće sagorjeti toliko masnoće koliko biste možda željeli, mogu pomoći u izgradnji mišića i poboljšanju definicije u središnjem dijelu tijela, prenosi She Finds. 

Osobni trener ističe da su prednosti sjedećih biciklističkih trbušnjaka to što "ciljaju jezgru, posebno kose mišiće, što pomaže u smanjenju masnoće na bokovima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.