Foto: 123RF
OSJEĆATE nadutost u trbuhu?
Brza i hrana s previše soli i šećera djeluju tako da se voda počinje zadržavati u tijelu, zbog čega se počinjete osjećati "napuhano".
Drugim riječima, pretjerani unos masti, soli i šećera pridonosi zadržavanju vode u organizmu, a u ekstremnijim slučajevima, to vašem tijelu čine i bolesti pluća i bubrega te artritis.
No kada je u pitanju samo loš izbor hrane, postoji jedna začinska biljka koja vam može pomoći, a vrlo je vjerojatno da ju već imate kod kuće jer radi se o peršinu.
Kada je u pitanju nadutost, peršin se smatra čarobnom začinskom biljkom, a od njega možete napraviti jednostavni napitak koji će vas tjerati na mokrenje te izbacivanje, među ostalim, i štetnih tvari iz tijela.
U litru vode koja vrije stavite 5 žlica svježeg, nasjeckanog peršina te ostavite tako 20-ak minuta, a zatim procijedite. Čaj možete piti topli ili hladni, no nemojte pretjerivati s količinama.