INDIJSKI oraščići jedna su od najsvestranijih vrsta orašastih plodova. Možete ih grickati same, napraviti od njih maslac ili ih pak dodati u sve moguće veganske recepte.
Holivudska glumica Jennifer Garner otkrila je kako napraviti umak od indijskih oraščića kojem ne može odoljeti.
"Ovo je vrsta pikantnog i zdravog umaka punog češnjaka. Možete ga poslužiti uz piletinu, staviti na povrće ili ga jednostavno koristiti kao umak za neke grickalice. Što ga više puta napravite, to ćete više znati što vam bolje odgovara", rekla je poznata glumica.
Sastojci:
1 šalica prženih slanih indijskih oraščića
2 žlice sjeckanog korijandra
1/4 šalice ulja repice
4 češnja češnjaka, grubo isjeckana
2 žlice soja sosa
2 žličice smeđeg šećera
1 do 2 papričice jalapeño, narezane (sjeme odbaciti ili ne, po želji)
sok od jedne limete
2 žlice vode
sol i svježe mljeveni crni papar
Upute:
U blender dodajte indijske oraščiće, korijandar, ulje repice, češnjak, soja sos, smeđi šećer, jalapeño, sok od limete i vodu.
Pomiješajte dok masa ne postane glatka, a potom po želji začinite solju i paprom.